Rektör Karakaya; “Pilot Üniversite Olarak Üzerimize Düşeni En İyi Şekilde Yapacağız”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Sağlık Yüksekokulu akademisyenleriyle 13 Aralık 2016 tarihinde Sağlık Yüksekokulunda kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Çiftçi ile çok sayıda akademisyen katıldı. 

“Dünya ile Yarışmak Zorundayız”

Toplantıda pilot üniversite olmanın sorumluluğunu yerine getirmekle görevli olduklarını belirten Rektör Karakaya, üniversitemizdeki tüm fakültelerin de bu konuda kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmelerini istedi.   

Karakaya, akademisyenlerin ihtiyaçlarının giderilerek daha uygun eğitim alanları oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Toplumun ilim sahibi insanlara teveccüh gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenliğin hayat boyu süren bir uğraş olduğunu vurguladı. Üniversite hocalarının her girdikleri ortamda fark yaratan kişiler olması gerektiğini söyleyen Rektör Karakaya, “Dünya ile yarışmak zorundayız, yoksa kendi kendimizle yarışır dururuz.” dedi.  

Üniversite olarak pilot seçilmenin kazandırdığı ivme ve misyonların olduğunu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye’deki diğer üniversitelere, ihtisaslaşma konusunda öncülük yapacaklarının altını çizdi. 

“Bugünü Değiştirmezsek Yarını Değiştiremeyiz”

Pilot seçilmede etkili olan jeotermal ve tarım alanlarında Sağlık Yüksekokulu olarak ne tür çalışma ve projeler yapılabileceğinin araştırılmasını isteyen Rektör Karakaya, akademisyenlere bu konuda çok iş düştüğünü belirtti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şöyle devam etti: “Biz üniversitemizin bürokrasi kısmıyla ilgilenen tarafız, sizler ise insan yetiştirme ve bilim üretme işini üstleniyorsunuz. Bu yüzden sorumluluğunuz çok büyük. Gençlerimizi geleceğe hazırlamada yükümlülüğünüz çok fazla. Bugünü değiştiremezsek yarını değiştiremeyiz” 

Prof. Dr. Vatan Karakaya, gençlerin yeterli olarak yetiştirilmediği durumda on yıl sonra ortaya çıkacak problemlerden kendilerinin sorumlu olduğunu ifade ederek pilot üniversite olmanın avantajlarından bahsetti. Evrenselleşme adına gençlerin geleceğe iyi hazırlanması gerektiğini söyleyen Karakaya, akademisyenlerden gençleri daha güçlü ve daha etkin yetiştirilmelerini istedi.

“Kayda Değer Projelerinizi Getirin Değerlendirelim”

Jeotermal alanda akademisyenlerden katkı beklediğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Sürekli düşünün ve düşündüklerinizi projeye çevirin. Kayda değer projelerinizi bizlere getirin ve değerlendirelim.” dedi. 

Prof. Dr. Vatan Karakaya toplantının sonunda akademisyenlerin ihtiyaç ve sorunlarını dinledi.