Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Akılcı İlaç Kullanımının Önemini Anlattı 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Akılcı İlaç Kullanımı Araştırma Grubu öğrencileri tarafından 28 Kasım 2016 tarihinde Akılcı İlaç Kullanımına ilişkin bir sunum gerçekleştirdiler.  Fen Edebiyat Fakültesi Aşıkpaşa Amfisinde gerçekleşen etkinliğe Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Yrd. Doç. Dr. Fikriye Yasemin Özatik ile tıp fakültesi öğrencileri katıldı. 

Akılcı İlaç Kullanımı adlı sunumu, araştırma grubu adına Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Merve Şen gerçekleştirdi. Akılcı İlaç Kullanımının önemine değinen Merve Şen, hasta ve yakınlarının bilinçli olmaları gerektiğini, hastanın kendi kendinin tedavi etmesinin yerine doktorunun verdiği ilaçları kullanmasının daha doğru olacağını belirtti. İlaçların doktorun tavsiyesine göre kullanılmasının önemli olduğunu söyleyen Şen, doktor tarafından belirlenen tedavi süresinden önce ilaç kullanımını bırakmamak gerektiğini dile getirdi. Hasta olunduğunda doktor ve eczacı dışında başka bir kimsenin önerisinin uygulanmaması gerektiğinin altını çizen Merve Şen, ilaç tedavi süresi bittikten sonra doktor eğer kontrole çağırdıysa özellikle gidilmesi gerektiğini vurguladı. “İlaç kişiye özeldir, bir hastaya iyi gelen ilaç başka bir hastaya iyi gelmeyebilir” diyen Şen, hastanın durumuna ve doktorunun tavsiyesine göre ilaç kullanılması gerektiğini ifade etti.  

Sağlıklı yaşam için ise fiziksel aktivitelerin artması gerektiğinin altını çizen Merve Şen, sigara, alkol, uyuşturucu gibi sağlığı olumsuz etkileyecek maddeleri kullanmaktan da uzak durulması gerektiğini vurguladı. 

Sunumun ardından bir konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, öğrencilerin çok anlamlı ve önemli bir konuyu ele aldıklarını belirtti. İlerleyen dönemlerde Tıp Fakültesi derslerine de bu konuyu ekleyeceklerini belirten Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, öğrencilerden bu tür aktivite ve sunum çalışmalarını beklediğini ifade etti. 

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesine birincilikle yerleşen öğrencimiz Tuğba Daloğlu’na Dekan Karahocagil tarafından YÖK’ün gönderdiği takdir mektubu verildi.