Öğretmenler Gününde Anlamlı Konferans: “Geleceğin Öğretmeni”

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda  “Geleceğin Öğretmeni” adlı konferans düzenlendi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. 

Programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay yaptı. Gelecek kavramının göreceli bir kavram olduğunu ifade eden Balay, “Eğitim verirken elli yıl sonrasını düşünerek eğitim verilmeli” dedi. Hz. Ali’nin sözlerinden örnekler veren Prof. Dr. Refik Balay, “Çocuklarınızı kendi yaşadığınız zamana göre değil de onların yaşayacağı zamana göre eğitin” sözüne vurgu yaptı. 

Eğitimde değişimler yapmanın kendi görevleri olduğunu dile getiren Dekan Balay, öğretmen olmanın değişmeyen kıstasları olduğunu söyledi. Mehmet Akif Ersoy’un düşüncelerinden örnekler aktaran Balay, bir öğretmenin imanlı, edepli, liyakatli ve bilgili olması gerektiğini belirtti. Konuşmasının sonunda Balay, tüm öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. 

Ergün: “Değerleri olmayan gelecek, değersiz bir gelecektir”

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’ın konuşmalarının ardından “Geleceğin Öğretmeni” konulu konferansa geçildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ergün, öğretmenlik mesleğinin geçmişin öğretmenleri, günümüz öğretmenleri ve geleceğin öğretmenleri olarak üç başlıkta incelenebileceğini söyledi. Günümüz öğretmenlerinin akıllı tahta teknolojisini kullanarak eğitim verdiklerini belirten Ergün, teknolojinin insanları kendine mahkum ettiğini dile getirdi. Geleceğin öğretmenini anlatırken şimdiye kadar yazılan ve anlatılan her şeyin geçmişin öğretmenlerine ait olduğunu vurgulayan Ergün, öğrencilerin, öğretimin, yönetmeliklerin değişeceğini dile getirdi.  “Değerleri olmayan bir gelecek değersiz bir gelecektir” diyen Prof. Dr. Mustafa Ergün, ahlakın çok değişmeyen bir kavram olduğunu ve ahlak verilmeyen bireylerin ülkemiz için sorun yaratacak bireyler olacağını ifade etti. 

Öğrenci öğretmen ilişkisinin de değişeceğine vurgu yapan Ergün, geleceğin öğretmenlerinin öğrencinin ihtiyaçlarını, zayıf ve güçlü yönlerini bilen ve onları hayata hazırlayan kişiler olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından Prof. Dr. Mustafa Ergün’e çiçek, katılım belgesi ve hediyeleri takdim edildi.