Kırşehir’in ve Ülkemizin Kültürel ve Sanatsal Mirasına Sahip Çıkacak Olan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Hızla Gelişiyor

Rektör Karakaya: “Müzik Bölümüne 2016-2017 Eğitim Öğretim Döneminde Öğrenci Almayı Planlıyoruz”

Rektör Karakaya: “Bir taraftan bilimsel ve pilot çalışmalarla üniversitemizin ufkunu açarken bir yandan da sanat çalışmaları ile gönüllere girerek gönüllerde yer etmeyi amaçlıyoruz.”

Ahi Evran Üniversitesi’nin uluslararası alanda tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacak olan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi hızla gelişmeye devam ediyor. Kırşehir’in kültürel ve sanatsal miraslarına sahip çıkmayı görev bilerek çalışmalarını hızla sürdüren fakülte 22 Kasım 2016 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın katılımı ile Mekikli Dokuma Atölyesinin açılışını yaptı.

Fakülte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ve yönetiminin özel girişimleri sonucunda 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ilk kez öğrenci alımı yaptı. Bu önemli gelişme Rektör Karakaya tarafından Üniversitemizin Kuruluşunun 10. Yıl Dönümünde şehre 10. Yıl hediyesi olarak takdim edildi.  

 

 

Donanımlı Mezunlar Yetiştirmek İçin Atölyeler Hazırlandı

Atölyenin açılışının yapılmasının ardından atölyeye ilişkin bilgiler veren Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, atölyedeki dokuma makinelerini tanıttı. Öğrencilerle birlikte uygulamalı tanıtım yapılmasını sağlayan Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, öğrencilerin donanımlı mezunlar olarak iş hayatına atılmalarını istediklerini ve bu nedenle tüm tezgâhlarda çalışmayı öğrettiklerini sözlerine ekledi. Fakülteye ve eğitime yeni başlayan öğrencilerle ilgili bilgiler de aktaran Dekan Ölmez, atölyede önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Atölye ile Birlikte Kırşehir’de Dokumacılık ve Tekstil Sektörünün Kapıları Açılacak

Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez’in ardından bir konuşma yapan Rektör Karakaya, fakülte bünyesindeki hızlı değişimlerin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Atölyenin, Kırşehir’de dokumacılığın ve tekstilin kapısı olmasını umut ettiklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, atölyenin açılışından dolayı fakülte yönetimine ve öğretim elemanlarına teşekkür etti. Kırşehir’in unutulan değerlerinin yeniden canlandırılıp Kırşehir’e kazandırılması için çalışacaklarını belirten Rektör Karakaya, “Fakültemiz kendi iç sisteminde bu aktiviteleri yaparken bir yandan da halkla birleşmek için çalışmalar yapıyor.” dedi. Anadolu Halk Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezinin fakültedeki bilgilerin ve çalışmaların halka yayılması ve şehirle bütünleşmesi için girişimlerde bulunacağını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin yeni bölümlerine öğrenci alımı için hazırlıkların devam ettiğini açıkladı.

“Neşet Ertaş’ın Adına Yakışır Bir Fakülte Olarak Neşet Ertaş’ı Çalışacağız” 

4 yıllık lisans eğitimi süresince alanında uzman öğretim elemanları yoluyla Türk ve Batı müziği eğitimi vermek üzere 2014 yılında açılmış olan Müzik Bölümüne öğrenci alımının 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yapılacağını müjdeleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Neşet Ertaş’ın adına yakışır bir fakülte olarak Neşet Ertaş’ı çalışacağız.” dedi. Sanat, insanların tarihten gelen alışkanlıklarının ruha dönüşmüş hali olarak tanımlayan Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi olarak sanatı önemsediklerini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya şu şekilde sözlerine son verdi: “Bir taraftan bilimsel ve pilot çalışmalarla üniversitemizin ufkunu açarken bir yandan da sanat çalışmaları ile gönüllere girerek gönüllerde yer etmeyi amaçlıyoruz.”