Üniversitemiz Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı 

Yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteleri yakından takip eden ve üniversitemizdeki çalışmalara yenilerini eklemek için görüşmelerini artıran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 21 Kasım 2016 tarihinde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Avni Öktem’i makamında ziyaret ederek ikili ilişkileri geliştirmek adına işbirliği protokolü imzaladı. Yapılan ikili görüşmelerde üniversitemizin pilot seçildiği tarım alanında sektörel tecrübenin paylaşılması konusunda işbirliği yapılması hususunda mutabakata varıldı.

 

Ahi Evran Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasındaki iş birliğini özendirmek, ilişkileri desteklemek, geliştirmek, öğretim üyesi görevlendirmek, ortak AR-GE çalışmaları yürütmek amacıyla hazırlanan protokole imza atan Prof. Dr. Vatan Karakaya, protokolün kapsamına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Bilimsel sorunlara çözüm bulmak, görüş ve deneyimlerden yararlanmak amacıyla öğretim elemanı değişimi yapmak, eğitim-öğretim ve araştırmalar için yararlanılabilecek kitap ve çeşitli yayınların değişimini sağlamak, ortak bilimsel amaçlı toplantıların düzenlenmesini özendirmek, ortak araştırmaların ve AR-GE iş birliklerinin yapılması ve eğitimde kaliteyi artırmak adına yapılacak ikili faaliyetler için imzaladığımız protokol ile farklı çalışmalara hazırlanıyoruz. Her iki üniversite için bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”

 

İmzalanan protokolün ardından Konya Gıda ve Tarım Üniversitesine bağlı Sargem Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarında incelemelerde bulunan Rektör Karakaya, labotauvardaki analizler ve yapılan çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. H. Avni Öktem’den detaylı bilgi aldı.