Eğitim Fakültemizden Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Toplantısı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 15 Kasım 2016 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Derslerine İlişkin Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Dost, Eğitim Fakültesi öğretim elemanları, Milli Eğitime bağlı okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.  

Balay “Öğretmenler Bilginin Yanında Ahlaki Olarak da Öğrenciyi Eğitmeli”

Toplantıda konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, öğretmenlerin kalitesinin arttırılması ve iyi öğretmenin yetiştirilmesi için nasıl çalışılması gerektiğine değindi. Bu tarz toplantıyı ilk defa 2016-2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleştirdiklerini dile getiren Dekan Balay, bundan sonraki dönemlerde de böyle toplantılara ağırlık vereceklerini ifade etti. Toplantının faydalı sonuçlar doğuracağını belirten Prof. Dr. Refik Balay, fakülte olarak öğretmen adaylarının yetiştirilmesinde Milli Eğitimle ortak çalışma içinde olduklarını söyledi. Millet olarak kalkınmada eğitimin önemine vurgu yapan Dekan Prof. Dr. Refik Balay, konuşmasında şunları dile getirdi: “Fakültede öğretmen adaylarını ne kadar iyi eğitirsek eğitelim öğretmen olarak sahaya inmediği sürece teorik bilgilerini aktaramazlar. Biz bu işin üzerinde fazlaca duracağız.” Bir öğretmenin doğru, dürüst, adaletli, mücadeleci gibi özelliklere sahip olması gerektiğini söyleyen Dekan Balay, bir çocuğa sadece bilgi değil bilginin yanında çocuğun ahlaki olarak da eğitilmesi gerektiğini ifade etti. 

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bayram Tay da toplantıda Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulamaları adlı sunumunu gerçekleştirdi.  Sunumunda öğretmen adaylarının eğitimine dikkat çeken Tay, öğretmen adaylarının son sınıfta Milli Eğitime bağlı okullardaki stajlarının nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Öğretmen adaylarının branş olarak farklı eğitim aşamalarından geçtiğine sunumunda yer veren Doç. Dr. Bayram Tay, adayların bölüm etkinlikleri, devamsızlık durumları, puan durumlarının aktarılması gibi konulara da değindi. 

Konferansta Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Dost ise Milli Eğitim Bakanlığının en son uygulaması olan Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  MEBBİS ile artık akademisyenler ve kurum çalışanlarının internet üzerinden öğretmen adaylarının devamsızlık, puan durumları gibi durumları sistem üzerinden görebileceklerini belirten Ahmet Dost, ilerleyen zamanlarda sistemin daha çok ihtiyaca cevap verecek niteliğe ulaşacağını söyledi. 

Konferans sorunlar ve çözüm önerileri kısmının ardından sona erdi.