Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 78. Yılında Şükran ve Saygıyla Anıldı 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım 2016 tarihinde ilimizde tören düzenlendi. Tören ilk olarak il merkezindeki anıt meydanına çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, il müdürleri, idari amirler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunulmasından ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Program, İl Kültür Merkezi Salonunda Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Özüçetin’in konuşmacı olarak katıldığı “Kurtuluş ve Kuruluşta Milletvekili Gözüyle Gazi Mustafa Kemal Paşa” konulu konferansı ile devam etti. 

Özüçetin “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anlatmaya Sayfalar, Dakikalar Yetmez”

Konferansta Atatürk’ü 78. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Prof. Dr. Yaşar Özüçetin, bugünün Türk Milletinin haklarını tarihe ispat etmek için çabalayan bir insanın vefat günü olduğunu söyledi. Özüçetin, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğine Türk halkının güveninin sonsuz olduğunu belirterek, Atatürk’ün güçlü siyasî bir kişiliğe sahip olduğunu ve Türklerin atası manasında “Atatürk” soyadının verilmesi onun gücünü sürekli halktan aldığının bir tescili olduğunu dile getirdi.  İlk meclis mebuslarının Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yaklaşımlarına da değinen Prof. Dr. Yaşar Özüçetin şunları dile getirdi: “Mebusların Mustafa Kemal Atatürk’e yaklaşımlarını da belli başlıklar atında toplayabiliriz. Hakikati anlamış olması ve beyan etmesi, metin ve fedakâr olması, sorumluluk yüklenilen olması, meclisle özdeşleştirilmesi, tarihin ve milletin malı olması, kendisine güvenilen ve kendisinden beklentilerin olması gibi yaklaşımlar bulunuyor.” 

“Atatürk’ü anlatmaya sayfalar dakikalar yetmez” diyen Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Özüçetin’e Valimiz Necati Şentürk tarafından çiçek takdimi ile program sona erdi.