Rektör Karakaya Bağbaşı Yerleşkesini Ağaçlandırma Çalışmalarına Hız Verdi

Ahi Evran Üniversitesinin yaklaşık 30 yıllık bina ihtiyacını tamamlamak için çalışmalarını hızla tamamlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, şimdi de yeşil bir yerleşke alanı için çalışmalara başladı. Bağbaşı Yerleşkesinin daha yeşil bir alana dönüşmesi için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüşen Rektör Karakaya, Aşıkpaşa Yerleşkesinde bulunan ağaçların zarar görmeden taşınabilmesi için belediye bünyesinde bulunan ağaç sökme nakil aracının üniversitemize getirilmesini sağladı.

Bölgesel işbirliklerini önemseyen, belediye ve üniversite arasında yapılabilecek protokolleri değerlendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Üniversitemiz Aşıkpaşa Yerleşkesinde sık aralıklarla büyüyen ağaçların Bağbaşı Yerleşkesine taşınması için büyük bir çalışmaya imza attı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından gönderilen ağaç sökme nakil aracı ile Aşıkpaşa Yerleşkesindeki ağaçlar Bağbaşı Yerleşkesine taşınmaya başlandı. Doğaya önem veren ve doğa ile dost bir yerleşke hayatını önemseyen Rektör Karakaya, çevre bilincinin oluşması için çalışacaklarını belirtti.