Üniversitemiz Şehrimizin Bürokratlarını, Siyasilerini ve Sivil Toplum Örgütlerini Bir Araya Getirdi 

Göreve geldiği günden itibaren Ahi Evran Üniversitesinin gelişmesini ve çağın gereklerini yakalamayı amaçlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite olmanın sorumluluğu ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Üniversitemizin 41 üniversite arasından 5 pilot üniversite arasına girmesinin ardından şehirle durum değerlendirmesi yapan Rektör Karakaya, bürokrasi, siyaset ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan, Salih Çetinkaya ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den oluşan heyet 2 Kasım 2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı M.A. Yekta Saraç’ı makamında ziyaret etti.

Bölgesel kalkınmaya destek verecek projeleri içeren çalışma kapsamında üniversitemize destek veren YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç’a teşekkürlerini ileten Rektör Karakaya ve beraberindeki heyet, tarım, hayvancılık, yenilenebilir enerji ve jeotermal alanında çalışma yapacak olan üniversitemizin pilot üniversite seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında toplumsal gelişmeyi ön planda tuttuklarının altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, şehrin kalkınması ve gelişmesi için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Bölgesel kalkınmada potansiyel enerjileri etkin kullanmak ve şehrin sahip olduğu özellikleri ön plana çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Rektör Karakaya, yapmış oldukları çalışmalar ile Kırşehir’in gelişimine verdikleri önemi vurguladı.  

Şehrin de üniversiteye destek sağladığını ve bu güçle daha iyi işlere imza atacaklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite seçilmenin şehir ve üniversite işbirliğini güçlendirdiğini de ifade etti. Üniversite ve şehrin kaynaşarak bir araya gelmesinin daha nitelikli işleri ortaya çıkaracağını belirten Rektör Karakaya, üniversitenin bölgesel kalkınmada öncü olacağını da vurguladı.