Üniversitemiz Tıp Fakültesinin Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti

Üniversitemiz bünyesinde bu yıl öğrenci almaya başlayan Tıp Fakültesi, ilk önlük giyme törenini 4 Kasım 2016 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kosova Priştine Üniversitesi heyeti, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, dekanlar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alparslan Kuş, Tıp Fakültesi akademik personelleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.  

Dekan Karahocagil, “Kalite Standartlarının Üstünde Eğitim Almış Olmanın Güvenini Yaşayacaksınız”

Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, üniversitemiz bünyesinde bu yıl eğitime başlayan Tıp Fakültesinin ilk öğrencilerini aldıklarını belirtti. 14 bin öğrenci arasına giren öğrencileri yetiştiren ailelere teşekkür eden Dekan Karahocagil, altı yıl sonra öğrencileri vatana, millete hayırlı olacak iyi yetişmiş birey ve hekimler olarak mezun edeceklerini dile getirdi. "Külfetsiz nimet olmaz" diyen Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, öğrencilere gerekli yeterlilikleri kazandırma konusunda öğrencilerle birlikte gayret göstereceklerini söyledi. Dekan Karahocagil konuşmasına şöyle devam etti: “Tıp Fakültemiz, “Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi” sloganıyla uyumlu en yeni eğitim öğretim değerlendirme yöntemlerine uygun olarak ulusal ve uluslararası kalite standartlarını yakalayan ve altı yılın sonunda akredite olmayı hedefleyen bakış açısıyla bu yıl eğitime başlamıştır. İnanıyorum ki altı yılın sonunda tıp fakültemizi seçtiğiniz için pişman olmayacak, kalite standartlarının üstünde bir eğitim almış olmanın güvenini yaşayacak ve yaşatacaksınız. Fakültemizin eğitimdeki temel amacı kendini sürekli geliştirme gayretinde olan bilimsel gelişime, tanı ve tedavideki yenilikleri takip eden iletişim becerilerini ve empati yeteneği, güçlü ekip ruhuyla bilimsel çalışmalar ve projeler yapabilen, sosyal sorumluluk bilinci taşıyan araştırma ve geliştirme yeteneğine sahip donanımlı hekimler yetiştirmektir.” 

Rektör Karakaya, “Pilot ve Misyon Sahibi Üniversite Olduğumuz İçin Çok Çalışmalıyız”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise göreve ilk başladıklarında Tıp Fakültesinin şehrin gündeminde olan bir konu olduğunu belirtti. Tıp Fakültesi konusunu göz ardı etmediklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, fakültenin açılması için gerekli alt yapıyı hazırladıklarını ve çalışmaları başlattıklarını ifade etti.  Fakültemizde 2016-2017 eğitim döneminde eğitime başlayan öğrencilerin yüksek sıralamayla fakülteye girdiklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu fakülteden mezun olacak öğrencilerin hastalık bakan değil de hastaya bakan hekim olarak yetişmeleri gerektiğinin altını çizdi. Öğretim elemanlarından da bazı isteklerde bulunan Rektör Karakaya, “Hocalarımızın makine gibi insan bakma duygusundan çıkarılıp insana değer veren anlayışla öğrenci yetiştirmelerinin sağlanması gerekiyor. Pilot ve misyon sahibi üniversite olduğumuz için çok çalışmalıyız. Türkiye’nin yeni yükseköğretim alanında öncü üniversite olmak için çok çalışmak zorundayız. Bugün giyilecek önlükle öğrencilerimiz bir nevi yemin etmiş oluyorlar” dedi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesine birincilikle giren öğrenci Tuba Daloğlu’na Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya beyaz önlüğünü giydirdi. Kosova Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Myrvete Badivuku-Pantina ise Tıp Fakültesine ikincilikle giren Şehma Merve Şen’e beyaz önlüğünü giydirdi. Önlüklerin giydirilmesinin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kosova Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Myrvete Badivuku-Pantina’ya sahnede hediyesini takdim etti. 

Önlük Giyme Programı, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin diğer öğrencilere önlüklerini giydirmesiyle son buldu.