Üniversitemiz ile Kosova Priştine Üniversitesi Arasında Uluslararası Eğitimsel İşbirliği Protokolü İmzalandı 

Kosova Priştine Üniversitesi heyeti 4 Kasım 2016 tarihinde Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın daveti üzerine üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette üniversitemizin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler verilirken iki üniversite arasında Uluslararası Eğitimsel İşbirliği Protokolü imzalandı.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kosova Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Myrvete Badivuku-Pantina ve Prof. Dr. Naser Sahiti’nin de aralarında bulunduğu heyeti ilk olarak makamında ağırladı. Ziyaret sırasında bilgi alışverişinde bulunan Rektörümüz Karakaya ve Priştine Üniversitesi Heyeti daha sonra toplantı odasına geçerek üniversitemizin gelişimi, çalışmaları ve projeleri hakkında Rektör Karakaya’dan bilgi aldı.


Rektör Karakaya  “Sınırlarımız Farklı Olsa Da Gönül Bağımız Var”  

Rektör Karakaya, Kosova sınırları farklı olsa da gönül coğrafyalarında olduğunu belirterek göreve geldiğinde ilk ziyaretlerini Kosova’nın da içinde bulunduğu Balkan Bölgelerine yaptığını dile getirdi. Bu bölgelerde gönül bağı kurmanın hevesi içinde olduklarını ifade eden Karakaya, yenilenen dünyada aynı inanç, kültür ve değerlerin sahibi dünya topluluğu olarak eksenlerinin iyi belirlenmesi gerektiğini söyledi. Kendilerine düşen en önemli görevin çok çalışıp hakim Avrupa medeniyetlerinin bir adım ötesine geçmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite olarak aralarında imzalanan işbirliğine her zaman açık olacaklarını ve karşılıklı ziyaretlerle bu bağı güçlendireceklerini dile getirdi.

 

Prof. Dr. Sahiti  “Üniversitenizin Uygulamalarını ve Pratiğini Kazanmamız Lazım”

Kosova Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naser Sahiti ise Türkiye’deki birçok üniversite ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek 15 – 20 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinin yaşadığı değişimleri, gelişmeleri kendilerinin de yaşamaları gerektiğine değindi. Üniversiteler arasında eş danışman hocaların bulunması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Naser Sahiti, kendi üniversitelerinin, üniversitemizin uygulamalarını, pratiğini kazanmaları gerektiğini ifade etti. Üniversitemiz, Kosova Priştine Üniversitesi ve Avrupa Birliği Üniversitelerinin projeler yapması gerektiğine vurgu yapan Sahiti, bundan sonraki görüşmelerde işbirliği sonuçlarını konuşmak için buluşacaklarına inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin akademik, idari ve fiziki özelliklerinin yanı sıra 40 üniversite arasından 5 pilot üniversite arasına seçilmesini sağlayan projelerini de konuklarıyla paylaştı.

Ziyaretin sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Kosova Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Myrvete Badivuku-Pantina arasında Uluslararası Eğitimsel İşbirliği Protokolü imzalandı.