Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi ve TÖMER Binasının Açılışı Yapıldı 

Fiziksel mekanlarını artıran ve eğitimde kaliteyi yakalamak için çalışan üniversitemiz, tadilatı biten yeni binalarını da aktif hale getirdi. Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) binalarının 3 Kasım 2016 tarihinde açılışı yapıldı. Açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, dekanlar, müdürler ve idareciler katıldı.

“Asla Öğrenmeyi Durdurma” 

Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezine ait genel bilgilerin aktarıldığı tanıtım gösteriminin ardından açıklamalarda bulunan AESEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir, “Asla Öğrenmeyi Durdurma” sloganı ile kaliteli ve sürekli öğrenmeyi amaçladıklarını bildirdi. AESEM bünyesindeki kurslar ve tamamlanan sertifika programları hakkında bilgi veren Taşdemir, üniversitenin şehre ve bölgeye açılan kapısı olmayı hedeflediklerini söyledi. Kurumlarla aktif olarak çalıştıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir, Kırşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası ile protokol hazırlıklarında olduklarını da sözlerine ekledi. 

Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir’in ardından TÖMER’e ilişkin bilgiler aktaran TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Can, teorik ve uygulamalı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Genç bir kurum olduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Remzi Can, Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın gayretleri ile yabancı uyruklu öğrenci sayısının arttığını ifade etti. Üniversitemiz bünyesinde 100'ün üzerinde yabancı uyruklu öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü ve bu öğrencilerden 20'sinin de Türkçeyi ve Türk kültürünü tanıtıcı eğitim faaliyetlerinde rol aldığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Remzi Can, “Amacımız Türkiye genelinde marka olmak.” dedi. TÖMER tarafından Genel İngilizce ve YDS kurslarının da verileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Remzi Can, öğrencilerin, akademisyenlerin ve halkın merkezden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

“Dünya ile Konuşur Duruma Geldik” 

Açılışta bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, amaçlarının güzel fiziki ortamlarda yetişmiş insanlar olduğunu söyledi. İnsan yetiştirme projelerinin sürekliliğinden bahseden Rektör Karakaya, bu projeye ilişkin süreçleri ve mekanları önemsediklerinin de altını çizdi. Göreve geldikleri günden sonra binanın tadilatını gündemlerine aldıklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, AESEM’in etkinliklerini artırmasından ve TÖMER’in 20 öğrenciyi Türkçe için hazırlamalarından duydukları gururu dile getirdi. Dünyaya yayılmanın önemli yolunun kültür transferi olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, “Dünya ile konuşur duruma geldik.” dedi. 2012 yılı ile birlikte Dünya Öğrenci Pazarına girmemizi sağlayan süreç hakkında bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, şehirden ülkeye, ülkeden dünyaya açılma hedeflerinden bahsetti.

 

Ülkenin yeni vizyonunu kurmak adına ülkede yeni bir yol açmak adına pilot üniversite olmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Rektör Karakaya, şehirle yakaladıkları sinerjiden mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.  

Konuşmaların ardından Prof.Dr. Vatan Karakaya ve beraberindeki heyet Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezine ait binayı gezdi.