TÖMER Yabancı Dil Kurslarına Başlıyor

Yeni bilgiler ışığında gelişimine devam eden üniversitemizde 16 Ekim 2015 tarihinde kurulan Ahi Evran Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AEÜ TÖMER) faaliyetlerine başladı. Resmi Gazetenin 16 Ekim 2015 tarih ve 29504 sayılı yönetmeliğine göre kurulan merkezin amacı, yurt içinde ve yurt dışında Türkçe öğretmenin yanı sıra üniversitenin ön lisans, lisans, lisans üstü programlarında öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretmek olarak belirlendi. Bu temel amaçlarının yanı sıra merkez, Türkçe ve yabancı dil öğretimi yöntemleri konusunda araştırma ve uygulamalar yapmak, materyaller hazırlamak, yapılmakta olan çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek, Türkçenin ana dil olarak veya yabancılara öğretimi konusunda öğretim programları hazırlayıp yöntemler geliştirmek, bu konu ile ilgili yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak, yurt içi ve yurt dışında dil sınavları ve dil yeterlilik sınavları yapmak, kamu personeli, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları ve araştırma görevlilerine yönelik merkezi yabancı dil sınavına hazırlık amaçlı kurslar açmayı da amaçlıyor.

Belirlenen amaçlarına uygun olarak çalışmalarına başlayan AEÜ TÖMER, Ekim ayı itibariyle kurslarını açtı. 31 Ekim 2016 tarihinde Terme Caddesi Cacabey Yerleşkesindeki TÖMER binasında başlayacak olan kurslara 17-27 Ekim 2016 tarihleri arasında kayıt yapılabilecek.  Ayrıca TÖMER öğretim elemanlarının YDS problemlerini çözmeye yönelik olarak, İngilizce YDS, İngilizce Konuşma, Genel İngilizce ve talep olması halinde İspanyolca kursları da açacak.

Detaylı bilgi için tıklayınız.