Rektör Karakaya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Üniversitemizdeki Gelişmeleri Anlattı 

Son dönem içerisinde üniversitede yaşanan gelişmeler ve değişimlerle ilgili olarak 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplantıda bir sunum gerçekleştirdi. 11 Ekim 2016 tarihinde Kırşehir Valiliği Toplantı Salonunda Vali Necati Şentürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Garnizon Komutanı J. Alb. Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkan V. Halil Tan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kaymakamlar, belediye başkanları, bölgesel kurum temsilcileri, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Rektör Karakaya Üniversitenin Önceliklerini Sıraladı 

Yatırımcı kurum ve kuruluşların il içerisindeki projelerini değerlendimek, çalışmalar hakkında bilgi almak ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması amacıyla düzenlenen toplantıda Rektör Karakaya, son altı ay içerisinde üniversitemizde yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Konuşmasına üniversitenin fiziki yapılanması ve son durumları hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, görüşmesi devam eden projelerden de bahsetti. Ayrıca Rektör Karakaya, üniversitemiz için öncelikli konular arasında yer alan Güneş Enerji Sistemi, Merkez Kütüphane Binası, 500 Kişi Kapasiteli Yurt Binası, E Kampüs Projesi, ağaç dikimi, tarımsal uygulama ve sondaj çalışmalarına ilişkin detaylı bilgiler verdi. Daha yeşil bir yerleşke, tam donanımlı bir üniversite ve geleceğe umutla bakan gençler yetiştirmeyi hedefleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, başta Kırşehir Valisi Necati Şentürk olmak üzere katılımcılardan büyük beğeni topladı.

 

Rektör Karakaya Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin Gelecek Yıl Öğrenci Alınacağının Müjdesini Verdi 

Konuşmasında yeni müjdeleri de sıralayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin Makine ve İnşaat Mühendisliği bölümlerine de öğrenci alacaklarını açıkladı. Kırşehir’in tarım kenti olmasından dolayı tarıma ve tarımsal uygulamalara önem veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu konuda da işbirlikleri için hazır olduklarını ve çalışmalara başladıklarını belirtti. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteği ve koordinasyonu ile kurulan “KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği” (UNIKOP) bünyesinde üniversitemizin de yer alacak olmasıyla birlikte üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşıyacak bu proje için hazır olduklarını belirten Rektör Karakaya, işbirliği için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın çalışmalarından övgüyle söz eden Vali Necati Şentürk, üniversitenin çehresinin hızla değişmesinden mutlu olduklarını belirtti. Üniversitenin çalışmalarının Rektör Karakaya’nın da girişimleri ile ivedilikle sürdürüldüğünü ifade eden Vali Necati Şentürk, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi tamamlandığında sıcak su kaynağının Valilik tarafından karşılanacağını söyledi. Toplantı, diğer katılımcılarında kurumlarına ilişkin sunumlarını yapmalarının ardından son buldu.