Rektör Karakaya Milli Güreşçilerle Bir Araya Geldi

Spora ve sporcuya destek veren, üniversitede sportif faaliyetlerin hız kesmeden devam etmesini amaçlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 5 Ekim 2016 tarihinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu ziyaret etti. Güreşçilerin idmanlarını izleyen Rektör Karakaya, idmanın ardından güreşçilerle görüştü. Sporun ve sporcunun önemini özellikle vurgulan Prof. Dr. Vatan Karakaya, tüm sporculara verecekleri destekleri anlattı. 

2015-2016 eğitim öğretim döneminde Serbest Stilde Türkiye ikincisi olan Güreş Takımı ve Türkiye üçüncüsü olan Greko-Romen takımı ile de görüşen Rektör Karakaya, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesine katılan milli sporcularla da görüştü. 2016-2017 eğitim öğretim dönemine hızlı ve iddialı bir başlangıç yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yağlı Güreş takımında Kırkpınar Başpehlivanlarından Ünal Karaman, 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Küçük Orta Büyük Boy Şampiyonu Cengizhan Şimşek, milli güreşçilerimiz İsmail Top ve Eren Furkan Fener üniversitemiz adına müsabakalara katılacak. Minder güreşi müsabakalarında ise Harun Başaran, Hamza Kale, Hüseyin Tekerlek, Kerem Can ve Emre Turkaya üniversitemizi temsil edecek.

Yeni döneme hazırlanan ve alanında adından söz ettiren başarılı sporcuların Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde bulunmasından mutlu olduklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, sporcuların tüm ihtiyaçlarında yanlarında olacaklarını ve her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.