Rektör Karakaya İdari Birim Yöneticileri ile Toplantı Yaptı

Kaliteyi kurum kültürü haline getirmek ve yöneticiler ile çalışanların aynı hedeflerde birleşmesini sağlamayı amaçlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, idari birim yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. 4 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen kahvaltıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Genel Sekreter Yardımcısı Ayberk Özeş, müşavirler, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. 

Üniversite yönetimi ile birlikte sorunları dinlemek, talepleri almak ve üniversitenin misyonunun gereklerini konuşmak üzere toplandıklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, çalışmalara olumlu katkı niyetinde olan yöneticileri gönülden kutladığını ifade etti. Yakınlık ve uzaklık kavramlarının hizmete göre değerlendirildiğini açıklayan Rektör Karakaya, kurumun misyon ve vizyonunu önemsediklerinin altını çizdi. Devletin niyetinde hizmet anlayışının bulunduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, görevlerinin gereğini yerine getirmeyen personele idari birim yöneticilerinin müsaade etmemesi gerektiğini belirtti.

 

“Üniversiteler Bilim Üreten Yapılardır” 

Millet adına yapılan işlerde milletin zarara sokulmasına izin vermeyeceklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Temel amacımız üniversitede bilim üretecek bilim insanlarına ortam yaratmak ve iyi bir bilimsel ürün çıkarmak. Buna bağlı olarak eğitim öğretim şartlarını oluşturmak zorundayız. Üniversite olduğumuz için bilimsel araştırma ve öğrenci bizim temel uğraşlarımızdır. Ülkenin istikbalini kurtaracak bilimi üreten bir alandayız. Vizyonumuz, insan odaklı olmak. 15 Temmuz 2016 tarihi bizlere önemli mesajlar verdi. Sınırları başkaları tuttu ve günlük yaşamımızı ipotek etti. İnsan hakkı vardır ve insan kıymetlidir. Bunun olmazsa olmazı ise haktır, adalettir.”

“Çözümsüz Problem Yoktur”

Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitede görev yapan idari personelin sorumluluklarını yerine getirmesinin gerekliliğini anlattı. Gayret ile niyetin bir arada buluştuğunda amaca ulaşılacağını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Çözümsüz problem yoktur.” dedi. Üniversite yönetimi ile akademik ve idari personelin katkıları sayesinde Türkiye’de adından söz ettirecek bir üniversite olunacağını söyleyen Rektör Karakaya, hedeflerinin büyük olduğunu ifade etti.  

Üniversitede göreve geldiği günden bu yana bürokratik işlerin çözümü ve eksiklerin tamamlanması ile ilgili çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, artık ihtiyaç hissedildiğinde gerekli yerlere harcanmak üzere öz gelire ulaşmak için çalışmalar yapacaklarını anlattı. Ziraat Fakültesinin uygulama alanı olarak kullanılan arazinin aktif kullanılmasını ve pazar oluşturulması gerektiğini anlatan Rektör Karakaya, tarımın ufkunun değişmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Yeni binalarla birlikte idari birimlerde görev yapan personel sayısının artırılmasına yönelik görüşmeleri sağlayacağını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu hafta içerisinde Spor Toto Genel Müdürlüğü ile kütüphane binasının protokolünün şartlar sağlanırsa imzalanacağını söyledi. Üniversitemiz 2017-2021 Stratejik Planı ile birlikte kaliteye dönük çalışmalar yapıldığını ve bunlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Rektör Karakaya, “Yaptığımız işler sonucunda kendimizi sorgulayacak kadar özgür ve cesur olmalıyız.” dedi. Toplantı sonunda idari birim yöneticilerinin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, gelen talepleri değerlendirmek için üniversite yönetimi ile görüşmeler yapacaklarını söyledi.