Üniversitemiz Milli İradeye Sahip Çıkmak İçin Cacabey Meydanında

15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize ve özgürlüklerimize karşı yapılan darbe girişimi sonunda Türk halkı tek yürek oldu. Halkın iradesiyle başarısızlığa ulaşan darbe girişiminin ardından meydanlarda demokrasi nöbetleri tutuldu. 240 şehit verdiğimiz darbe girişiminin ardından 81 ilde düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Yürüyüşüne ilimizden de yoğun katılım oldu. 7 Ağustos 2016 tarihinde düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Yürüyüşüne üniversitemiz akademik ve idari personelin tamamına yakını katıldı.

Yürüyüş, Askerlik Şubesinin önünden başlayarak Cacabey Meydanında son buldu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve yöneticiler eşliğinde yürüyen Ahi Evran Üniversitesi mensupları darbeye hayır mesajı verdi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il müdürleri ve çok sayıda katılımcının yer aldığı yürüyüş sonrası konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, halkın iradesinin darbe girişimini sonlandırdığı ve bundan sonra oluşacak tehlikelerde yine halkın iradesinin başarılı olacağı vurgulandı.

Darbe girişimi ile ilgili açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya şunları söyledi: “Milli iradeye karşı girişilen kalkışma, Anadolu insanının temiz vicdanında yargılanmış ve anında cezası kesilmiştir. FETO/PDY hangi terör örgütü adı altında olursa olsun her darbe girişimine karşı, milli iradeyi ‘şerefi’ olarak bilen milletimiz, darbe ve kalkışmalara kendini siper etmekten çekinmemiştir. Milli iradeye sahip çıkan şehitlerimize Yüce Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin onurlu hareketini kutluyor, darbenin karşısında duran güvenlik güçlerimize hayırlı görevler diliyorum. Ahi Evran Üniversitesi, millet iradesine karşı her türlü oluşumu şiddet ve nefretle kınamaktadır.” 

Demokrasi ve Şehitler Mitinginin odak noktası olan İstanbul Yenikapı’dan tüm Türkiye’ye seslenen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dev ekranlarla Cacabey Meydanına yansıtıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ile birlikte Cacabey Meydanında coşku da arttı. Tüm Türkiye’ye devletinin ve milettinin yanında olduğunun mesajını veren Ahi Evran Üniversitesi, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.