Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenekle Öğrencilerini Bekliyor

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümüne 2016 – 2017 eğitim öğretim dönemi için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımı yapılacak. Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Halı-Kilim ve Eski Türk Kumaşları Anasanat Dalına alınacak öğrenci kontenjanı 40 olarak belirlenirken öğrenciler hem fakültenin hem de bölümün ilk öğrencileri olacaklar.

Adayların 2016 YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) puanı ile başvuru yapacakları Özel Yetenek Sınavı için ön kayıt tarihleri 1-16 Ağustos 2016 olarak belirlendi. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümüne müracaat edecek adaylarda 2016 yılı YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan almış olma şartı aranıyor. Başvurusu onaylanan adaylar, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi A Blokta 22 Ağustos 2016 tarihinde Desen Sınavı ve İmgesel Sınava, 23 Ağustos 2016 tarihinde ise Mülakat Sınavına girme hakkı elde edecekler. Adayların, sınav sonuçları ise 24 Ağustos 2016 tarihinde ilan edilecek. Sınava başvurmak isteyen adaylar için detaylı bilgiler http://negsf.ahievran.edu.tr adresinde yayınlandı.