Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Hastanesinin İnşaat Çalışmaları Başladı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın göreve başlamasıyla birlikte Ahi Evran Üniversitesi’nde ve Kırşehir’de sağlık alanında çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rektör Karakaya’nın yoğun çalışmaları hızla sonuç vermeye başladı. Tıp Fakültesine öğrenci alımının sağlanmasının yanında şimdi de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Hastanesinin inşaat çalışmalarına başlandı.

Modern Tıbbın Önemi Her Geçen Gün Artıyor

Günümüz çalışma şartları ve yaşam tarzı göz önünde bulundurulduğunda modern tıbbın hemen hemen her branşında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokullarının önemi giderek artıyor. Bu çerçevede, donanımlı, araştırıcı ve üretken fizyoterapistler yetiştirmeyi, aynı zamanda, mesleki özerkliğin kazanılması için çalışmalar yapmayı, fizyoterapi rehabilitasyon hizmeti ve koruyucu sağlık programlarıyla toplumun yaşam kalitesini yükseltmeyi görev edinmiş olan üniversitemiz yeni Fizik Tedavi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile daha hızlı ve daha kısa sürede hastaların sorunlarına çözüm üretebilecek. Bu bağlamda, Üniversitemiz Bağbaşı Yerleşkesinde yer alacak binanın temellerini atmak için kazı çalışmaları 31 Mayıs 2016 tarihinde başladı. Toplam inşaat alanı 17 bin metrekare, zemin oturumu 4 bin 822 metrekare olan binada şu an için 100 yatak kapasiteli hastane ile 4 adet derslik, 7 adet laboratuvar, 15 adet uygulama odası, 4 adet özel rehabilitasyon odası ve 6 adet havuz yer alıyor. Üniversitemizde yeni yapılacak olan hastanenin, sağlık hizmetlerinin niteliği ve kapasitesini arttırmasının yanında Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu için de büyük fayda sağlayacağı düşünülüyor. Hastane sayesinde öğrencilerimiz yeni teknik donanım ve hasta sayısındaki artış ve çeşitlilikle daha geniş bir uygulama alanına kavuşmuş olacak.