Rektörümüz YÖK Başkanı ve KÜNİB Üyesi Rektörlerle Üniversitemizin Hedeflerini Konuştu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) üyesi üniversitelerin rektörleriyle ileriye dönük projelere imza atmak için Bişkek’te görüşmeler gerçekleştirdi. Değişim programı anlaşmaları dışında bilimsel ve teknolojik alanda ortak çalışmaları başlatmak amacıyla gerçekleştirilen temaslarda KÜNİB üyesi üniversitelerin güncel durumları değerlendirilerek birlikte ne tür çalışmalar gerçekleştirilebileceği tartışıldı. 

Bu kapsamda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, gerek üniversite kaynakları gerekse üniversite-şehir iş birliği kapsamında gerçekleşen faaliyetlerden sağlanan çıktılar açısından üniversitemizin ne tür katkılar sunulabileceğini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, hızla deÄŸiÅŸen ve geliÅŸen günümüz dünyasında üniversitemizin içe kapanarak dış dünyayla etkileÅŸimden uzaklaÅŸmaması noktasında hassasiyet gösterdiklerini belirterek Ãœniversitemiz için bölgesel iÅŸ birlikleri ve ortaklıkların sinerji oluÅŸturarak uluslararası alanda büyük bir etki yaratacağını ifade etti. Rektör Karakaya, gençlerimizin üniversite yıllarında birbirlerini tanımaları kardeÅŸliklerini pekiÅŸtirmeleri dost olmaları ve uluslararası platformlarda güç birliÄŸi yaparak ülkelerimizi temsil etmelerinin önemli olduÄŸuna dikkat çekti. Bu anlamda gerçekleÅŸtirilen görüşmelerin ülkemize ve üniversitemize katkı saÄŸlamasını umduklarını ifade eden Rektör Karakaya, önümüzdeki süreçteki hedeflerinin ise eÄŸitimdeki iÅŸ birliklerini artırarak daha fazla ortak çalışmaya imza atmak olduÄŸunu söyledi.   Â