Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı

Üniversitemiz, ülkemizin gerçeklerini ve ihtiyaçlarını göz ardı etmeden zorlu rekabet ortamında öne çıkan küresel ve insani gereksinimleri görmeyi ve Türkiye’de üretilen bilgiyi dünyaya yayacak bir çekim merkezi haline gelmeyi hedeflerken öncelikli olarak sağlık alanında ön sıralarda bir üniversite olmayı amaçlıyor.

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından bu çerçevede Hemşirelik Haftası ile ilgili “Hemşireler Değişim İçin Bir Güç” konulu bir konferans düzenlendi. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Zincir katıldı.

Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, öğretim elemanları, davetliler ile çok sayıda öğrenci tarafından takip edildi. 

Konferansta bir konuşma yapan Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akın Tekcan, öğrenciler açısından mesleki hassasiyetin oluşturulmasında hemşirelik haftasının önemli olduğunu belirtti. Hemşirelik mesleğinin hayatın her safhasında başvurduğumuz önemli mesleklerden olduğunu ifade eden Tekcan, mesleğin zor şartlar altında çalışma gerektirdiğini söyledi.

Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökçe Demir, konferans öncesi üniversitemiz hemşirelik bölümü öğrencileri ile alanda çalışan hemşirelerin konu ile ilgili bilgiler aktardığı oturumu yöneterek değerlendirmeler yaptı.

Doç. Dr. Handan Zincir konuşmasında, değişim ve güç kavramı, değişimin güçle ilişkisi üzerine açıklamalarda bundu. Hemşireliğin ve sağlık alanının hızla geliştiğini ifade eden Doç. Dr. Zincir, bunu, geçmişi okudukça ve geçmişteki deneyimleri dinledikçe anlayabileceğimizi söyledi.