Yüzlerce Öğretmen Adayını Uğurladık

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda 12 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, öğretim elemanları, öğrenciler ile mezun öğrenci aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Refik Balay, mezuniyete yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek muazzam bilgi birikimini öğrencilere aktaran hocalara, onlara her türlü desteği veren anne babalara ve her şeyden fedakârlık ederek mezun olmayı hak eden öğrencilere ayrı ayrı teşekkür etti.

Dekan Balay,  mezun olan öğretmen adaylarına seslendiği konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Aklı hür, fikri hür irfanı hür nesli siz yetiştireceksiniz” sözüne vurgu yaparak “Bizlerin sizleri yetiştirdiği gibi sizler de yeni nesilleri yetiştireceksiniz” dedi.

İnsan olmak için insan doğmanın yetmediğini, insan olmak için iyi niyetli olmak gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan Dekan Balay, insanın kendisi için düşündüğünü başkası için de düşünmesini Yunus Emre’nin şiirlerinden “Sen sana ne sanırsan, Ayruga da onu san, Dört kitabın manası, Budur eğer var ise” dizeleriyle ifade etti.

Törende, Fen Bilgisi Öğretmenliği Türk Sanat Müziği Grubu’nun seslendirdiği mini müzik dinletisinin ardından fakülte birincisi Rabiyanur Çan, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Dereceye giren öğrencilere ödül ve mezuniyet belgelerinin verildiği törende öğretmenlik andını yapan öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.