Üniversitemiz Yüzlerce Sağlık Elemanının Mezuniyetini Hep Birlikte Kutladı

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Törene öğretim elemanları, öğrenciler ve mezun öğrencilerin ailleleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Çiftçi, geleceğe ümitle bakan ailesine topluma ve milletine faydalı olacak, yeni ufuklar açmak için gayret eden dinamik, entelektüel ve özverili sağlık personeli mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ahi Evran Üniversitesinin sağlık alanında önemli adımlar attığını vurgulayan Çiftçi konuşmasında şunları söyledi: “İnsanı yaşatmanın gayreti içerisinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri biliniz ki devlet sizler sayesinde yaşayacaktır. Eğitim, sağlık ve adalet temelinde kurulan medeniyetler tarihte iz bırakmış ve bırakmaya da devam edecektir. Bu nedenle medeniyetlerin nüvesi olarak sizleri görüyoruz ve umutlanıyoruz. İnanıyoruz ki sizler sayesinde daha da büyüyecek, gelişecek ve kalkınacağız. Hayat sürecinizin sonraki döneminde Ahilik bakış açısıyla gül medeniyetini hep birlikte inşa edeceğimize inanıyor ve mezuniyetlerinizin hayırlı olmasını diliyorum.” 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Tanış ise konuşmasında özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın öğrenciler mezun ettiklerini ifade etti. Öğrencilerin bu eğitimi almasında emeği geçen herkese teşekkür ederek mezun öğrencilerin mezuniyetlerini kutladı. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Öznur Büyükturan da yaptığı konuşmada Ahilik felsefesiyle mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşamları ve meslek hayatlarında başarılar diledi.

Törende Sağlık Yüksekokulu dönem birincisi Belma Yüce, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu dönem birincisi Caner Karartı ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Uğur Akkuyu mezun öğrenciler adına konuşma yaptı. Tören, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediye ve mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından mezun öğrencilerin meslek antlarını okuması ile sona erdi.