Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Mezuniyet Sevinci

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. 10 Mayıs 2016 tarihinde yapılan törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Karadeniz, öğretim elemanları, öğrenciler ile mezun öğrenci aileleri katıldı.

Tören, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezun öğrencilerinin alkışlar eşliğinde salonda yerlerini almasıyla birlikte başladı. Mezun öğrenciler adına konuşma yapan okulu birincilikle bitiren Esma Merve Çankaya, yetişmesine katkı sağlayan hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

Törende bir konuşma yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Karadeniz, eğitim hayatına başladıkları günden itibaren öğrencilere koşulsuz destek veren eleştirel düşünme becerisine sahip, üreten, Cumhuriyet değerlerini koruyan gençler olarak yetiştiren hocalarına, tüm çalışmalarından dolayı idari ve teknik kadro ile çocuklarına maddi manevi her türlü desteği veren ailelere teşekkür etti. 

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan bu yıl 640 öğrenciyi mezun ettiklerini ifade eden Karadeniz, konuşmasında mezun öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Değerli mezunlarımız, Ahi Evran Üniversitesi olarak sizlerden doğru, yararlı, değerli kültürümüze sahip çıkan, çağdaş ve bağımsız bir toplumun yaşatılmasına katkılı olmanızı istiyoruz. Bu gün okulunuzdan mezun olarak bir başarı elde ettiniz. Ancak sizlerden beklentilerimiz çok daha fazla. İş hayatına başlayacak öğrencilerimizden iş hayatlarında başarılı olmalarını bekliyoruz. Öğrenim hayatlarını devam ettirecek öğrencilerimizin lisans düzeyini tamamlamalarını bekliyoruz. Gelecekten korkmayın. Zorluklarla mücadele etmeyi hiçbir zaman bırakmayın. İyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır. Bunun için uğraşın. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum.” 

Tören, bölüm bazında dereceye giren öğrencilere ödül, hediye ve belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin kep atarak mezuniyetlerini kutlamaları ile sona erdi.