Üniversitemiz Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Başladı

Üniversitemizde 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Açılışı 9 Mayıs 2016 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Milletvekili Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, il yöneticileri, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, gençlerin umutlarını yeşerttiği, hayata dair beklentilerini gerçekleştirmek için çaba sarf ettiği Ahi Evran Üniversitesinden bu dönem itibarı ile mezun olacaklarını söyledi. “Mezun olacağınız üniversite ismi ve size tattırdığı kadim öğretimin farklılığı ülke sınırlarını aşmış durumdadır. Üç kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun sosyal ve ekonomik modelinde Ahilik bir nüve olmuştur” diyen Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz sınırları içerisinde nereye giderseniz gidin bir Ahi Ocağı ile karşılaşır kendinizi bu aidiyet duygusunda hissedersiniz. Esasında siz on yıllık bir üniversite olan Ahi Evran Üniversitesinden bin yılın tarihi bir misyonu ile mezun oluyorsunuz. Fakat bu tanınırlığın size yüklediği büyük bir sorumluluk bulunmaktadır. Bugün burada kutladığımız mezuniyet törenimiz kadim öğretim içerisinde şet kuşanmaya karşılık gelmektedir. Ancak şet kuşanmış birisi, güzel ahlaki değerlere sahip, dayanışma ve iş birliği ile karşılıklı memnuniyeti esas alan çatışmacı ve rekabetçi olmayan bir anlayıştır. Umuyoruz ki bu anlayış sizlerle neşvü nema bulacak. Sizler bu değerle birlikte modern zamanın bilgi ve teknolojisini bu kadim anlayış içerisine katarak yeni umutlar yeni gelecekler inşa edeceksiniz. Ülkemizin her köşesinde eğitim aldığınız alanın yeterliklerini hakkıyla icra edeceğinize gönülden inanmaktayım.”

Konuşmasının devamında üniversitemizden bu yıl bin 893 lisans, 2 bin 453 ön lisans olmak üzere toplam 4 bin 346 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, “Üniversitemizde bundan sonraki eğitim-öğretim dönemlerinde yeni açılan fakülteler ve yeni öğrenciler ile birlikte Ahi Evran’ın adına yakışır yeni kalite ölçekleri ve onları güvenceye alan kalite güvenlik sistemlerini elbirliği ile kuracağımıza gönülden inanmaktayım. Bu çalışmalarımız modern zamanların ahilik anlayışını yeniden icra edecektir. Öğrencilerimizin yetişmesine ve gelişmesine katkıda bulunan üniversitemizin tüm idari ve akademik kadrosunu gönülden kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasını şöyle tamamladı: “Çok kıymetli anneler babalar mutlusunuz gururlusunuz, çünkü emek verdiklerinizin başarısına şahitlik ediyorsunuz. Yıllar süren azimli ve kararlı davranışınız semeresini gösterdi. Bizlere genç tecrübesiz olarak emanet ettiğiniz evlatlarınızı sizlere olgun, kendine güvenen ve ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Bizlere gösterdiğiniz güven için teşekkür ediyoruz.”

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise üniversitenin fiziki olarak küçüklüğünün ya da büyüklüğünün önemli olmadığını vurgulayarak ayrıcalığın üniversitenin eğitim kalitesinde ortaya çıkacağını ifade etti. Her zaman öğrencilerin isteklerine cevap vererek öğrenciler ile iyi iletişim içerisinde olduklarını ifade eden Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesinden mezun olan öğrencilerin fahri hemşerileri olduğunu belirtti.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ahi Evran’ı Veli, Aşıpaşa, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli gibi birçok önemli şahsiyetin yetişmesine katkı sağlamış ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulmasına maya katmış olan Kırşehir’in eğitim alanındaki başarısının ilk sıralarda olduğunu ifade etti. 

Törende, Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan mini müzik dinletisinin ardından üniversitemizi birincilikle bitiren Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rabiyanur Çan, mezun olacak bütün öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Ahi Evran Üniversitesinde yetişmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çan, “ Ahi kültürünü tatmış olmanın verdiği hazzı ayrıca yaşıyorum. Bu şehirde ve bu üniversitede okumanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Buradan öğrendiğim bilgilerimi memleketin neresine gidersem gideyim benden sonraki nesillere aktarmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum” dedi.

Konuşmaların ardından lisans düzeyinde dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler ile ön lisans düzeyinde ilk üç sıraya yerleşen öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verildi.

Tören dereceye giren mezunların Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya ve davetliler ile fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi. 

Mezuniyet Törenleri Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu ile Kaman, Mucur ve Çiçekdağı yerleşkelerinde 12 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek.