Üniversitemiz Her Geçen Gün Gücüne Güç Katıyor

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 10 yıl önce kurulmuş ancak hala öğrencisi bulunmayan akademik birimlere öğrenci alımına yönelik yaptığı çalışmaların sonuçlarını almaya başladı. 2007 yılında kurulmuş olan Tıp, 2012 yılında kurulan Güzel Sanatlar Fakültelerine bugüne kadar öğrenci alımı sağlanamamıştı. Rektör Karakaya’nın özel girişimleri sonucu bu iki fakülteye 2016-2017 eğitim öğretim döneminde öğrenci alımı gerçekleşecek. Şehrimiz ve üniversitemiz için önemli olan bu gelişmelere bir yenisi daha ekleniyor. 31 Mart 2016 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Kocamış ve Prof. Dr. Nihat İnanç ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Ahmet Gökbel eşlik etti. Bu ziyarette önemli kararlar alındı. 

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bünyesinde Yüksek Lisans Programları Açılacak

Üniversitemiz ve Kırıkkale Üniversitesi ile yapılan ortak protokol ile Sağlık Bilimleri Enstitümüz bünyesinde Tıbbi Biyokimya ile Mikro Biyoloji alanlarında yüksek lisans programları açılacak. Açılacak bu bölümler sayesinde 10 yıldır öğrenci alamayan Sağlık Bilimleri Enstitümüz aktif bir enstitü haline gelecek.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Programı Açılıyor

Yine bu protokol kapsamında Sosyal Bilimler Enstitümüz bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Programı açılacak. 

Veri Tabanları Ortak Kullanılacak

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız’ın Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyareti ile birlikte Kırıkkale Üniversitesi Kütüphanesi ile Üniversitemiz Kütüphanesi Veri Tabanlarının Ortak Kullanımı konusunda prensip anlaşmasına varıldı. 

Kalite Çalışmalarında Ortak Hareket

Rektör Karakaya’nın göreve başlaması ile birlikte Üniversitemizde kalite çalışmalarına hız verildi. Bu kapsamda Amerika Kent State Üniversitesi işbirliği ve teknik desteği ile Üniversitemiz ve Kırıkkale Üniversitesi kalite çalışmalarında birlikte hareket etme kararı aldı. 

Karşılıklı iş birliği çerçevesinde fikir alışverişinin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Vatan Karakaya tarafından  Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ile Rektör Yardımcılarına Üniversitemiz Yerleşkesi ile Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı gezdirildi.