52. Kütüphane Haftası Kitap Okuma Etkinliği ile Kutlandı

Çeşitli tür ve sayıdaki bilgi kaynakları ve koleksiyonlardan oluşan kütüphaneler, bunlara gereksinim duyan kullanıcılar tarafından kullanılmasıyla anlam kazanıyor. Kütüphaneler, eğitim ve kültür kurumları olarak tarihin her döneminde olduğu gibi günümüz dijital bilgi çağında da eğitim-öğretim sürecinin destek sütunu olma görevini sürdürüyor. Üniversitemizde de okuma ve kütüphane kullanım alışkanlığının kazandırılması amacıyla, 52. Kütüphane Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleniyor. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerin ilki 30 Mart 2016 tarihinde, Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezinde "İnsan Okur " sloganıyla "Ahilik” konusunda gerçekleştirildi. Bilime giden yolun ana kaynağını oluşturan, bilgilerimizi artırarak bizi dünyadaki gelişme ve değişimlerden haberdar eden sevgili dostlarımız kitaplarla buluşma etkinliği, öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.