Güzel Sanatlar Fakültemizin Öğrenci Alımı Teklifi Kabul Edildi

Üniversitemiz, Tıp Fakültesi ile başlayan yeni öğrenci alımına Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ile devam ediyor. 2012 yılında kurulan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültemizin 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımı için Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) yaptığı başvuru kabul edildi. Fakülte bünyesinde bulunan Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı’na, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 20 lisans öğrencisi alınacak. Aynı zamanda, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bulunan Geleneksel Türk El Sanatları Anasanat Dalında tezli yüksek lisans programı açılması da kabul edildi. Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin öğrenci alımıyla beraber ilimizin kültür, sanat ve tarihi kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Fakültede, üretkenliği esas alan bir eğitim felsefesini benimseyerek, çağın getirdiklerinin ve beklentilerinin farkında, geçmişten günümüze ulaşan kültürel değerleri koruyarak ve çağdaş sanat anlayışını özümseyerek, nitelikli bir sanat eğitimi sağlamayı hedeflediklerini belirten Rektör Karakaya, kent halkı ve diğer tüm paydaşlar ile bütünleşmeyi sağlayıcı projeler ve etkinlikler yaparak, başarıyı hedefleyen donanımlı, paylaşımcı, araştırmacı özgün sanatçılar ve sanat insanları yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yükseköğretim Genel Kurulunun öğrenci alımı ile ilgili kararına ulaşmak için tıklayınız