Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği Faaliyetlerine Başlandı

Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişte bilimsel ve teknolojik ilerlemenin küresel düzeyde önemini hissettirmesiyle birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Üniversite – Sanayi İşbirliği Stratejisi” hazırlandı. 

Gelişmiş ülkeler inovasyonu teşvik etmek, rekabetçiliği güçlendirmek ve ekonomik büyümeyi hızlandırmak amacıyla kamu yatırımlarını araştırma ve geliştirme için kullanıyor ve her geçen gün bu doğrultuda yeni politikalar geliştiriyor. Bu çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında ilimizde bulunan Oralsan Makine Sanayi ve Ticaret Ltd Şti., Işıklar Çemaş Döküm San. Aş., Eraslan Güneş Enerji Sistemleri, Uygurlar Makine ve Özsarılar San. Ltd. Şti., KÜSİ Üniversite Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Erol Albayrak, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Süleyman Aslan, KOSGEB İl Müdürü Hasan Akgümüş ve AHİLER Kalkınma Ajansı Kırşehir Temsilcisi Gökhan Gömcü öncülüğünde ziyaret edildi.

KÜSİ Kırşehir çalışma grubu üyeleri ilimizde teknoloji üretebilecek firmalara ziyaretlerinin süreceğini ifade ettiler. Ayrıca KÜSİ Kırşehir çalışma grubu üyeleri, AR-GE, teknoloji geliştirme, üretim geliştirme gibi proje çalışmaları için firmalardaki temsilciler ve akademisyenlerle alt yapı oluşturmayı amaçladıklarını kaydettiler.