Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

Köklü geçmişini ve birikimini, teknolojik gelişmelerle harmanlayarak geleceğe taşımanın gururunu ve ayrıcalığını yaşayan üniversitemiz ilklerini, özgünlüklerini, yeniliklerini, evrensel bilime, sanata ve spora katkısını, topluma hizmet uygulamalarını kesintisiz sürdürüyor. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde yapılan bu çalışmaların yerel, ulusal ve uluslararası alanda duyurulmasını sağlayan basın mensupları ile sık sık bir araya geliyor. Rektör Karakaya, bu bilinçten hareketle 17 Mart 2016 tarihinde üniversitemizde yaşanan değişim ve gelişmeleri, geleceğe yönelik plan ve projeleri basın mensupları ile paylaşmak için Yunus Emre Salonunda kahvaltılı bir toplantı ile yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, kurumların önemli gelişmelerini medya ile paylaşmasının önemine değinerek başladığı konuşmasında, basın mensuplarına toplantıya katılım göstermelerinden dolayı teşekkür etti. Rektör Karakaya, üniversitemizin 10. yılını kutladığını ve 10. yılın üniversitemiz için kimlik geliştirme, hafızada tutma, hem psikolojik anlamda hem de yeni gelişmelerin yaşanması anlamında çok önemli bir unsur olduğunu vurguladı. Rektör Karakaya, toplantının amacını üniversitemizin kuruluş yıl dönümü ve aynı zamanda 10. yılı olması dolayısıyla, 17 Mart 2016 tarihinde düzenlenecek etkinliklerin Ankara’da meydana gelen terör saldırısının ardından ertelenmesini basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmak olarak açıkladı.

Kahvaltının ardından üniversitemizdeki gelişmeleri basın mensupları ile paylaşan Rektör Karakaya, üniversitemizin fiziki altyapısını iyileştirme çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü, akademik ve idari personelin eğitim-öğretim için gerekli çalışmaları tüm hızıyla yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Tıp Fakültesine Öğrenci Alıyoruz

“Hepimizin sevinçle karşıladığı, Tıp Fakültesine öğrenci alımı gerçekleşti. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesine 60 öğrenci alarak eğitim öğretime başlayacak. Tıp Fakültesi ve Morfoloji Binası için inceleme ve çalışmaları tamamlandı” sözleriyle Tıp Fakültesindeki gelişmelerden de bahseden Rektör Karakaya, Morfoloji Binası projesinin 1,5 ay sonra teslim edileceğini, Tıp Fakültesi için Merkez Laboratuvar ve Fen Edebiyat Fakültesindeki laboratuvarın tadilatının tamamlandığını söyledi.

Üniversitemiz Bünyesine Yeni Birimler Katıyoruz

Rektör Karakaya, İslami İlimler Fakültesi ile Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için Bakanlar Kurulundan onay beklendiğini ifade ederek Türkçe ve Yabancı Dil Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) hakkında bilgiler verdi. TÖMER’i dil eğitimi anlamında çok önemsediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu merkez altında 200 öğrencinin dil eğitimi için 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde üniversitemize geleceği müjdesini verdi.

Öğrenci Sayımız Hızla Artıyor

Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Anadolu Halk Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Göç ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin kurulduğunu ifade eden Rektör Karakaya, merkezlerin yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine de 15 öğrenci alınacağını söyleyen Rektör Karakaya, 18 bin 192 olan öğrenci sayısının hızla artmaya devam edeceğini belirtti.

Değişim programları kapsamında uluslararası alanda çeşitli üniversiteler ile ikili anlaşmalarının bulunduğuna, öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin devam ettiğine değinen Rektör Karakaya, üniversitemizde düzenlenecek olan “International Conference on Analysis and Its Applications (ICAA-2016)” isimli konferans kapsamında dünya matematiğine yön veren 200 kişinin Kırşehir’de ağırlanacağını belirterek basın mensuplarından bu konuya sahip çıkmalarını istedi.

Daha etkin bir yönetim sistemi oluşturmak için üniversitemizin organizasyon yapısı ve iş tanımlarını güncellediklerini ifade eden Rektör Karakaya, üniversite-şehir iş birliğini önemsediklerini söyledi. Rektör Karakaya, ayrıca üniversitemizde devam eden inşaatların Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ilgili süreçlerinin tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplantının sonunda basın mensupları tarafından yöneltilen soruları cevapladı.