Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya “YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri”ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 11 Mart 2016 tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen “YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri” programına katıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından öğrenci ve akademisyenlere yönelik olarak başlatılan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde üçüncüsü gerçekleşen söyleşi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleşti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Bartın ve İstanbul Medeniyet Üniversitesinden sonra üçüncü toplantıyı yaptıklarını belirterek başladığı konuşmasında, “Öğretim üyelerimizle ve sevgili öğrencilerimizle bir araya gelmemize vesile olan bu toplantılara çok isteyerek ve hevesle katılıyorum. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz bu genç topluluğu görmek, sizlerle konuşmak, sevinçlerinizi ve dertlerinizi paylaşabilmek; sadece YÖK Başkanı olarak değil, yıllarını yükseköğretimin yapılandırılması ve daha iyiye gitmesi için vermiş bir öğretim üyesi olarak beni heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor” dedi.

“Toplantılardan edindiğimiz intiba ve öğrencilerimizin bu söyleşilere göstermiş olduğu ilgi, bu tarz etkinlikleri düzenlemekle ne derece doğru ve isabetli bir karar vermiş olduğumuzun en büyük göstergesidir” diyen Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Üniversiteler insan değerlerini yücelten, bireyin bütün yeteneklerinin geliştirilmesi amacını taşıyan kurumlardır. Üniversite eğitiminin insana, insani duygulara eşit değer verip adalet peşinde koşmayı size öğretmesini dileriz. Hep birlikte bunun için çalışıyoruz. Artık giderek daha fazla küreselleşen dünyamızda çok farklı kültürler ve yaşam tarzları ile baş etmek zorunda olan gençler yetiştirmek durumundayız. Yani değerli öğrencilerimiz birbiriyle sımsıkı ilişkiler içinde olan karmaşık bir dünyanın yurttaşları olarak yetişiyorsunuz. Üniversitelerimizin size vereceği eğitim, yalnızca mesleki uzmanlık edindirmek için değildir. Sizleri günümüzün vatandaşlık değerleri ile de donatmak isteriz. Sadece kendi bölgemize, ülkeye ve yakın çevreye değil, tabi ki bunları önde tutarak aynı zamanda içinde yaşadığımız dünyanın bütününe karşı sorumluluk duymaktayız. Kendimizi başkalarının yerine koyabilmeyi ve dünyayı başkalarının gözüyle de görebilmeyi ve bunu kolaylaştıran edebi muhayyileyi öğrenmeliyiz. İçimizdeki ahlakî hisler, bir taraftan göklerin sonsuzluğu diğer taraftan bilginin sınırlılığı, ama insan olarak bizlerin sınırsızlığa duyduğumuz hayranlık ve coşku, gelecek yaşamımızın zenginleşmesini akılcı ve sorumlulukla yetişmemizi sağlayacaktır.”