Üniversitemizde “Gestalt Terapi, Ne kadar Fakındayım?” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz PDR ve Edebiyat Topluluğu tarafından “Gestalt Terapi, Ne kadar Fakındayım?” konulu konferans düzenlendi. 11 Mart 2016 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasında psikolojik danışma sürecinin saydamlık, somutluk gibi temel ilkelerine dikkat çeken Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, danışma oturumlarında amaç belirlemenin önemli olduğunu vurguladı. “Herkesin zaman zaman uyum sorunları olabilir, gelişim sorunları olabilir. Kişiler bu sıkıntıları ortadan kaldırmak, kendini tanımak üzere farkındalık geliştirmek için psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti alabilirler”  diyen Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, psikolojik danışma sürecinin medikal temelli olmayan, öğrenme temelli bir süreç olduğunu söyledi. “Doğrudan insanı temel alan psikolojik danışma sürecinde birey, seçim yapma ve sorumluluk alma, risk alma durumundadır” diye belirten Acar, öğrencilerle birlikte bireysel danışma uygulama oturumları gerçekleştirerek soruları cevapladı.

Gestalt yaklaşımını benimsemenin bir yaşam biçimi olduğunun ve bu yaşam biçiminin benimsenmesi için kişinin Gestalt terapi sürecinden geçmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Voltan Acar, konuşmasında gestalt terapisindeki kavramları teker teker ele alarak örneklendirdi.

Konferans öncesi Üniversitemiz Eğitim Fakültesini ziyaret eden Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencilerinin dersine katılarak bizzat ders anlattı.