Üniversitemizde Göçmen Öğrencileri Ağırladık

Jeopolitik gelişmelerin sonucunda meydana gelen şiddet ve savaşlar sonrası ortaya çıkan ve her geçen gün artarak devam eden göç dalgasında göçmenlerin çocuklarının eğitimi ayrı bir önem taşıyor. Üniversitemiz, mevcut durumda eğitimine devam edemeyen göçmen öğrencilerin, gelecekte dünya için ciddi problemler oluşturmaya aday olduğu düşüncesinden hareketle, Kırşehir Öğretmen Ömer Aydın Ortaokulunda eğitimlerine devam eden göçmen öğrencilerin ihtiyaçlarını ve sorunlarını tespit ederek katkılar sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Üniversitemiz Göç ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde, göçmen öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla bir grup öğrenciyi üniversitemizde misafir ettik. 7 Mart 2016 tarihinde Yunus Emre Salonunda düzenlenen programa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Rektör Danışmanı Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir, Göç ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Güreşci, Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Öğretmen Ömer Aydın Ortaokulu Müdürü Yüksel Kurt ile farklı ülkelerden gelen 11 kişilik öğrenci grubu katıldı.

Türkiye Kardeşliği Tesis Etmek İçin Büyük İşler Yapıyor

Suçları olmadan vatanlarından uzaklaştırılmış çocukların, çatışmasız bir ortamda yetişmesi ve insanlığı korumak üzere çalışmaya başladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu amaçla kurulan üniversitemiz Göç ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde sorunlara çözüm bulmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin de çalışmalara katkı sağlayacağını belirten Rektör Karakaya, Kırşehirli yöneticilere de teşekkür ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Sizler bizim için kıymetlisiniz. Geleceğin dünyasında sınırların önemi yok. Kaynağımız aynı, paylaştığımız kültür aynı. Yaşınız küçük. Daha güzel, daha yaşanabilir, daha adil, çocukların bombalanmadığı bir dünya istiyoruz. Bu süreçte Batıyı bilin. Kim olduğunuzu bilin. Çünkü bununla yarışacaksınız. Sizlerle olmak benim için mutluluk. Sınırları kaldırılmış dünyada Türkiye, kardeşliği tesis etmek için büyük işler yapıyor. Bu buluşmayı sağlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonrada farklı etkinliklerde sizlerle beraber olacağız.” dedi.

Irak, Suriye, Afganistan’dan gelen öğrencilerle tek tek tanışan Rektör Karakaya, Göç ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezi öncülüğünde TÖMER,  Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber göçmen öğrencilerin uyum sürecinin en kısa zamanda başarıyla tamamlanacağını vurguladı.

Üniversitemizle böyle bir iş birliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise şunları söyledi: “Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Bizler sizleri ev sahibi gibi ağırlamak istiyoruz. Çok okuyun.  Önce kendinizi, sonra kültürümüzü, batı kültürünün hayati değerlerini öğrenin. Hemen eğitime başlayıp,  Türkiye’yi anlamanız için dili çok iyi kullanmanız gerekiyor. Diğer taraftan derslerinizi iyi çalışmalısınız. Dertlerinizi, sıkıntılarınızı hocalarınızla konuşmanızı, bizlere güvenmenizi istiyoruz. Sizler hem Türkiye, hem de kendi ülkenizi temsil edeceksiniz.”

Yemeğin ardından öğrencilere hediye veren Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilere başarılı olmaları tavsiyesinde bulundu.