Rektör Karakaya,  Sevgi Evleri Öğrencilerini Üniversitemizde Ağırladı

Kapılarını herkese açan ve geleceğin öğrencilerine Ahi Evran Üniversitesini tanıtmayı amaçlayan üniversitemiz, lise öğrencileri ile sık sık bir araya geliyor. Üniversite hayali kuran ve Ahi Evran Üniversitesini yakından tanımak isteyen Fatma Bacı Sevgi Evleri ile Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine bağlı lise öğrencileri, Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara ve üniversitemiz Öğr. Gör. Meryem Düğer  ile birlikte 3 Mart 2016 tarihinde üniversitemizi ziyaret etti. 

25 öğrencinin katıldığı ziyaret Rektörlük Senato Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın öğrencilerle buluşması ile başladı. Öğrencileri üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, hedef kitlesinin öğrenciler olduğunu vurguladı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Rektör Karakaya, eğitim ve sınav sistemi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Üniversite olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmekten duyacakları memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, kendi eğitim hayatından da örnekler vererek öğrencileri yönlendirdi. Doğru çalışma ve azimle başarıya ulaşılacağını vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilere kitap okumalarını ve kitaplardaki doğru mesajları alabilmelerini tavsiye etti. 

Öğrencilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Rektör Karakaya, düşünen insan olmanın öneminden bahsetti. Koruma altında bulunan tüm öğrencilerle bir araya gelmek istediğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, gençlerin her halini bilmek ve buna göre davranmak gerektiğini vurguladı. Gelecek kaygısı içerisinde olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Karakaya, güçlü bir medeniyetin torunları olduğumuzu hatırlattı. 

Öğrencilerden gelen soruları tek tek cevaplayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “İdealleriniz yoksa bedeninizin varlığı anlamlı değildir. Ruhu ölmüş insan ölüdür. Ruhu diri tutmanın yolu da bir ideale inanmaktır.” dedi. Senato Salonundan sonra Üniversitemiz Yunus Emre Salonunda öğrencilerle yemek yiyen Rektör Karakaya, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Gördükleri yakın ilgiden memnun olan öğrenciler, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya kendi yaptıkları hediyeleri takdim ettiler. 

Üniversite yaşamını yakından görmek isteyen öğrenciler önce Merkez Kütüphaneyi gezerek kütüphane hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu ziyaret eden öğrenciler salonları gezerek derse girdiler. Fen Edebiyat Fakültesindeki laboratuvarları ziyaret eden öğrenciler ardından Merkez Laboratuvarda bulunan cihazlar hakkında bilgilendirildiler. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hakkında da bilgi alan öğrenciler üniversite ziyaretinden memnun olarak ayrıldılar.