Üniversitemizde “Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Karabağ Hakikati” Konulu Konferans Verildi

Üniversitemizde, öğrencilerin ulusal ve uluslararası alanlarda yetkin bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Üniversitemiz bu çerçevede, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen “Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Karabağ Hakikati” konulu konferansa ev sahipliği yaptı. 2 Mart 2016 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva katıldı. Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Kırşehir Vali Yardımcısı Zekai Erdem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, öğretim elemanları, çok sayıda öğrenci ve basın mensupları tarafından takip edildi.

Paşayeva, konferans öncesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret etti. Azerbaycan’da bulunan üniversiteler ile iş birliği hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, Türkiye ile Azerbaycan’ın iki kardeş ülke olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, Azerbaycan’daki üniversiteler ile eğitim, bilim ve kültür alanındaki iş birliğine büyük önem verdiklerini belirterek Milletvekili Ganire Paşayeva’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret sırasında karşılıklı hediyeler verildi.

Türk Milleti Tarihini İyi Okumalı

Ganire Paşayeva, üniversitelerde yapılan konferansları gençlerle fikir alışverişinde bulunmaya imkân sağladığı için çok önemsediğini vurgulayarak, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri hakkında geçmişten günümüze detaylı bilgiler verdi. 

En büyük problemlerimizden bir tanesinin tarihi iyi okumamaktan kaynaklandığını ifade ederek kendilerini geliştirmeleri konusunda gençlere tavsiyelerde bulunan Paşayeva,  “Tarihini iyi bilenler dostu ve düşmanını da iyi analiz eder ve ibret alırlar. Hangi meslek gurubundan olursa olsun her birey mutlaka tarihi bilmeli, Türk milletinin tarihini iyi okumak gerekir. Bizler öğrenmeli ve öğretmeliyiz.” dedi.

Konferans, Milletvekili Ganire Paşayeva ile Kırşehirli eğitimci-yazar İmdat Avşar’ın birlikte yayına hazırladıkları “Azerbaycan Edebiyatında Karabağ Hikâyeleri” isimli kitabı imzalaması ile sona erdi.