Üniversitemizde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Birimi Kuruldu 

Üniversitemizde, iş sağlığı ve iş yeri hekimliği faaliyetlerini yönetmek üzere “İş Sağlığı ve İş Güvenliği Birimi” kuruldu. 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, 2016 Haziran ayı itibariyle kamu kurumlarında zorunlu olarak faaliyetlerine başlaması gereken birim, personelimizin iş güvenliği ve sağlığını önemseyen üniversitemizde bu tarihten önce kurularak faaliyetlerine başladı.

6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince, çalışanların sayısına ve işyeri türüne bakılmaksızın her işyerinde varsa çalışanlar arasından iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ile on ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde diğer sağlık personelinin görev yapması zorunlu oluyor.  

Genel Sekreter Yardımcımız koordinatörlüğünde iki iş güvenliği uzmanı, bir iş yeri hekimi ve hemşireden oluşan “İş Sağlığı ve İş Güvenliği Birimi”, iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemeye yönelik faaliyet gösterecek. Birimde iş güvenliği ile iş yeri hekimi olarak görevlendirilen personel, mevzuat ve teknik gelişmeleri göz önünde bulundurarak, İSG ile ilgili aksaklıkları belirleyecek ve gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmalar yapacak. İş güvenliği uzmanlarımız tarafından, risk değerlendirmesi işyerlerinin tehlike sınıfına göre periyodik olarak yenilenecek. Yapılan risk değerlendirmesi sonuçlarına göre gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak. 

İşyeri hekimimiz tarafından personelimizin hassasiyetlerinin saptanması ve riskli durumların belirlenebilmesi amacıyla tüm çalışanlar sağlık taramasına tabi tutulacak. Çalışanların sağlık muayeneleri; işe girişlerinde, iş değişikliğinde, iş kazası ve meslek hastalığı ile sağlık nedeniyle verilen aralardan sonra tekrarlanacak. 

İlk yardım, yangınla mücadele, kişilerin tahliyesi, ciddi ve yakın tehlikeyle karşılaşılması gibi durumlar için önceden acil durum planı hazırlanacak, acil durumlara hazırlık amacıyla tüm çalışanların katılacağı eğitim ve tatbikatlar yapılacak. Ayrıca göreve yeni başlayan personellerimize oryantasyon eğitimleri kapsamında iş güvenliği eğitimleri verilecek.