“İftarlık Gazoz” Film Ekibi Üniversitemiz Öğrencileriyle Buluştu

Kültürel ve sanatsal etkinliklerin hızla devam ettiği üniversitemizde  “İftarlık Gazoz” film ekibi ile bir söyleşi gerçekleştirildi. 29 Şubat 2016 tarihinde, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, filmin senaristi ve yönetmeni Yüksel Aksu, yapımcısı Elif Dağdeviren, oyunculardan Ümmü Pütgül ve Okan Avcı katıldı. Söyleşi, üniversitemiz öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci tarafından takip edildi. 

Kırşehir’de gösterilen yoğun ilgi ve misafirperverliğin kendilerini mutlu ettiğini anlatarak konuşmasına başlayan Yüksel Aksu, Anadolu’da birçok yeri gezdiklerini, buralardan yetenekli kişilerin değerli eserlerinin kendilerine ulaştığını ifade etti.  Büyük üniversitelerden mezun olmanın avantajları olduğunu fakat Anadolu’da bir üniversitede okumanın da farklı avantajlar sağladığı konusunda değerlendirmeler yapan Aksu, öğrencilere burada bulundukları zamanı çok iyi değerlendirmeleri, hem bölgenin kültürünü edinmeleri, hem de uluslararası bir kültürde derinlemesine kendilerini yetiştirirken çok çalışıp, iyi araştırmaları tavsiyesinde bulundu.

Film hakkında değerlendirmeler yapan ve seyirciden olumlu dönüt aldıklarını belirten Elif Dağdeviren, filmi izlemek isteyenlerin alt temalarda gelişen olaylara odaklanarak izlemelerini istedi. Ümmü Pütgül ve Okan Avcı’nın filmde oynadığı roller hakkında bilgiler verdiği söyleşi, salondan gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.