Üniversitemiz Kafkasya Üniversiteler Birliğine Üye Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldiği günden bu yana üniversitenin uluslararasılaşması konusunda önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, üniversitemizin Kafkasya Üniversiteler Birliğine (KÜNİB) yaptığı üyelik başvurusu KÜNİB Yönetim Kurulu tarafından kabul edildi.

“Bir Gelecek Projeksiyonu…” sloganıyla 2009 yılında kurulan ve günümüzde 13 ülkeden 103 üniversitenin üyesi olduğu uluslararası bir akademik işbirliği kuruluşu olarak dikkat çeken KÜNİB, bölgesel sorunlara çözüm aramaya ve küresel çapta yol haritaları sunmaya devam ediyor. Kafkasya coğrafyasındaki paydaş ülkelerin sahip oldukları ortak mirastan yola çıkarak bu ülkelerdeki üniversiteler aracılığıyla geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirleyen KÜNİB, dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yapıyor.

Uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar atan üniversitemiz, Kafkasya Üniversiteler Birliği tarafından 20 Mayıs 2016 tarihinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenmesi planlanan VI. KÜNİB Olağan Kongresine de davet edildi.