Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardım Tırları Yola Çıktı

Bayır Bucak Türkmenleri için Kırşehir Valiliği tarafından başlatılan ve üniversitemizden de yoğun katılımın sağlandığı yardım kampanyası tırları yola çıktı. 4 Şubat 2016 tarihinde Kırşehir Valiliği önünde gerçekleştirilen törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve il protokolü katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, toplanan yardımlardan dolayı Kırşehir halkına teşekkür etti. Daha önce de gönderilen yardımların devam edeceğini bildiren Vali Şentürk, Bayır Bucak Türkmenlerinin tüm yardımseverlere şükranlarını ilettiğini sözlerine ekledi. Bugün olduğu gibi her daim Bayır Bucak Türkmenlerinin yanında olacaklarını belirten Vali Necati Şentürk ve il protokolünün Ahi Duasını okumasının ardından malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan tırlar yola çıktı.

Bayır Bucak Türkmenleri için düzenlenen yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite olarak bu yardım kampanyasını önemsediklerini belirterek kampanyanın devam ettiğini söyledi. Personel ve öğrencilerin kampanyaya büyük bir gönüldaşlıkla sahip çıktıklarını bunun da kendisini ülkemizin milli birlik ve beraberliği için çok mutlu ettiğini dile getirdi. Rektör Karakaya ilerleyen günlerde toplanan yardımlarla ilgili detaylı bir açıklama yapacağını ifade etti.