Ahi Evran Üniversitesinin Terör ve Terör Yandaşlarına İlişkin Senato Kararı

Milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna can veren Şehitlerimizin şehadet haberleri yüreğimizi acıtmaktadır. Bununla birlikte terör örgütüne destek anlamına gelen her türlü söz, söylem ve açıklama ise tahammül sınırlarımızı zorlamaktadır. Bizler, kadim ve köklü bir medeniyetin vârisleri olarak, ülkemiz üzerinde yapılan her türlü düşmanca operasyonun karşısındayız. Bu menfur saldırıları boşa çıkartmak için anayasal sınırlar içinde en sert mücadeleyi ortaya koyacağız.

Ülkemiz içinde ve dışındaki şer güçlerin niyet ve hesapları milletimiz tarafından iyi bilinmekte; Devletimizin kararlılığı, Milletimizin azmi ve inancı bu hesapları tersine çevirecektir.

Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların maşası olan kişi ve zihniyetlerle sonuna kadar en etkin şekilde mücaadele edilecek; Ülkemizin huzur ve barışını bozmayı amaçlayan mihraklar, amaçlarına ulaşamayacak ve habis düşünceleri zihinlerinde hapis kalacaktır. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak, üzerinde yaşayanların gözü gibi koruması gereken bir değer aynı zamanda bağlı bulunulan anayasal hükümler doğrultusunda bir görevdir. Son zamanlarda ideolojik amaçlarla hareket eden bir kısım akademisyenin, fikir ve ifade hürriyeti adı altında terör örgütünün ülke bütünlüğüne kast eden bölücü ve yıkıcı eylemlerine destek verdikleri, bu amaçla imza kampanyası düzenledikleri görülmüştür. Çocuk-yaşlı, kadın-erkek demeden hem sivil vatandaşlarımıza hem de asker ve polisler olmak üzere kamu görevlilerine karşı insanlık dışı yollarla yürütülen bu eylemleri masum göstermek ve desteklemek, bilgi üreten, evrensel değerlerle düşünüp hareket eden ve ülkesini seven akademik camianın vereceği bir tepki değildir. Bu kampanyayı düzenleyen ve destekleyen akademisyenleri şiddetle kınıyor, bu kişiler tarafından sergilenen gaflet ve ihanet tavrının geniş akademik kitleyi ve milletimizin görüşünü temsil etmediğini beyan ediyoruz.

İdeolojik kalıplarla kendini sınırlamayan her türden özgür düşüncenin savunucusu olan Ahi Evran Üniversitesi, gerekçesi ne olursa olsun terörü masum ve meşru göstermeye dönük her türlü tavır, ifade ve eylemin karşısındadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ahi Evran Üniversitesi Senatosu