Rektör Karakaya Kalite Yönetim Sistemi Eğitiminin Önemine Dikkat Çekti

Üniversitemizde sürekli gelişimin sağlanması, öğrenci ve çalışan memnuniyeti ile performans sürekliliğinin artırılması için düzenlenen Kalite Yönetim Sistemi eğitimleri, 11 Ocak 2016 tarihinde Bağbaşı Yerleşkesi Merkez Kantin ve Yemekhane Kompleksinde başladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademik ve idari birimlerimizden kalite temsilcisi olarak belirlenen personelimizin bulunduğu Kalite Yönetim Sistemi eğitimine katılarak eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Kalite çalışmalarını önemsediğini ifade eden Rektör Karakaya, yürütülen çalışmaların üniversitenin geleceği olduğunu vurguladı. Rektör Karakaya: “Kalite demek bir evrak dizaynı değil, kalite öncelikle istikbale bakarken o yolu yürümede size öncülük edecek hazırlıkları yapmaktır” diyerek eğitimin muhatabının İSO 9001 değil şu anda YÖK’ün kalite güvencesi altında olduğunu söyledi. Bu eğitimler sayesinde personelin kalite yönetim sistemi hakkında önemli bilgiler edineceğini anlatan Rektör Karakaya, kalite yönetiminin bir defada yapılıp bitemeyeceğini bunun sürekli devam etmesi gerektiğini belirtti.

Rektör Karakaya sözlerini şöyle tamamladı: “Sizler burada olduğunuz sürece üniversitenin kalite anlayışını ve kalite altyapısını kuracaksınız. Üniversitenin bütün birimlerinde burada anlatılanları uygulayacaksınız. Artık siz bu üniversitenin kalite ordususunuz. Onun için bu eğitimi önemsemenizi, kişiselleştirmenizi ve bu üç günü çok iyi değerlendirmenizi temenni ediyorum.”