Rektör Karakaya “Türk Eğitim Sisteminde Kültürel Dönüşüm” İsimli Konferans Verdi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Ensar Vakfı Ankara Merkez şubenin daveti üzere 6 Ocak 2016 tarihinde “Türk Eğitim Sisteminde Kültürel Dönüşüm” başlıklı bir konferans verdi.

Rektör Prof. Dr. Karakaya, Türk Eğitim Sisteminin İlköğretim, Ortaöğretim ve Yüksek Öğretimde eğiticiden kaynaklı problemlerin tespitini yaptıktan sonra bu problemlerin nasıl çözüleceğine dair önerilerde bulundu. Rektör Karakaya konuşmasında, ülkelerin geleceklerinin insanın merkez alındığı eğitim sistemleriyle planlanmadığında gelecek tasavvurlarının gerçekçi olamayacağını ve bu planlamanın odağında ise eğiticilerin olması gerektiğini vurguladı. Akademiya, bürokrat ve öğrencilerin katıldığı konferans sonunda Ensar Vakfı Başkanı Av. Ercan Poyraz’ın Rektör Karakaya’ ya günün anısına plaket sunumuyla program sona erdi.