Rektör Karakaya’nın Yoğun Çalışmaları Sonunda 824 Dönümlük Arazinin Üniversitemize Tahsisi Gerçekleşti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun çalışmaları sonunda 824 dönümlük arazinin üniversitemize tahsisi gerçekleşti.

Yenilikçi üniversite sloganıyla yola çıkan Rektör Karakaya göreve geldiği günden bu güne üniversitenin gelişimi için hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Ahi Evran Üniversitesi geliştikçe yerleşke içerisinde öğrencilerimizin uygulamaları ve öğretim üyelerimizin tarımsal araştırmaları için kullandıkları alan ihtiyacı artıyor. Rektör Karakaya, bu sorunu çözmek için, Bağbaşı Yerleşkesi yakınlarındaki hazineye ait 824 dönümlük arazinin tahsisi için Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşmeler başlattı. Görüşmeler sonunda tahsis talebi Milli Emlak Müdürlüğü tarafından uygun bulunarak söz konusu taşınmazın üniversitemize tahsisi sağlandı. Bu gelişme ile üniversitemizin açık alan miktarı artarken Ziraat Fakültesinin öğrenci uygulama ve öğretim üyeleri araştırma alanları genişletilmiş oldu.