Arkeolojinin Toplumsallaşması Hakkında Bilgiler Verildi

Üniversitemiz Eski Çağ Kültürleri Topluluğu tarafında 24 Aralık 2015 tarihinde “Eğitim ve Deneysel Çalışmalarda Arkeolojik Alan” konulu bir konferans düzenlendi. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe İstanbul Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Necmi Karul katıldı.

Karul, arkeolojinin geçmişe zaman boyutu kazandıran ve aynı zamanda uygarlığın gelişiminin kanıtlarını ortaya çıkaran bir düşünce sisteminin parçası olduğunu ifade etti. Arkeolojinin toplumsallaşması konusunda değerlendirmeler yapan Karul, dünyada ve ülkemizde yapılan çalışmalardan örnekler aktardı.

Doç. Dr. Necmi Karul konuşmasını arkeolojiyi toplumla buluşturacak bir arkeopark projesi olan Aktopraklık kazı çalışmaları hakkında da bilgiler vererek tamamladı.