Üniversitemizde Dünya Paramedik Günü ile İlgili Seminer Verildi

Üniversitemizde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Dünya Paramedik Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. 22 Aralık 2015 tarihinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Aşıkpaşa Salonunda “Temel İlk Yardım Eğitimi ve Meslek Tanıtımı” yapıldı. Eğitim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Meryem Gürler tarafından verildi.

Öğr. Gör. Meryem Gürler, ilk yardım hakkında öğrencilere bilgi verdiği seminerde ön lisans öğrencilerinin mezun olduktan sonra lisans programına geçiş yapabileceklerini anlattı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak amaçlarının öğrencilere ilk yardımın altın basamaklarını benimsetmek olduğunu belirten Gürler, ilk yardımın bir hasta ya da kazazede için çok önemli olduğunu söyledi.

Gürler ilk yardımın ve temel hayat yardımının uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini önemle belirtti. Bir maket üzerinde uygulamalı olarak ilk yardımı öğrencilere anlatan Gürler: “İlk yardımda üç temel öğe vardır, koruma, bildirme, kurtarma. Bu üç temel öğeyi yerine getirmeliyiz, unutmamalıyız ki ilk yardım yaşama uzatılan altın eldir” sözleri ile konuşmasını bitirdi.

Program kapsamında üniversitemizde Kırşehir merkez köylerinden Değirmenkaşı, Kuruağıl, Homurlu ve Zahide Zehra Garring (Çayağzı) Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencileri misafir edildi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Çiftçi program sonunda misafir öğrencilere hediyeler verdi.