Başarılı Yapımcı Yönetmen Hasan Yıldız’dan Kariyer Sohbetleri

Ahi Evran Üniversitesi kişiliği ve kimliği ile mezun olacak öğrencilerimizin daha yüksek bilgi ve beceri donanımıyla mezun olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu çerçevede Genç İletişimciler Topluluğu tarafından 22 Aralık 2015 tarihinde “Kariyer Sohbetleri” etkinliği düzenlendi. Programa konuşmacı olarak TRT’nin farklı kanallarında, farklı içerikleriyle ekranlara taşıdığı projeler ile birçok ödül kazanan başarılı yapımcı/yönetmen Hasan Yıldız katıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programı çok sayıda öğrenci izledi. 

Söyleşi, Hasan Yıldız’ın önceki yıllarda yapmış olduğu başarılı çalışmalardan oluşan kısa bir film izletilmesi ile başladı. Konuşmasında birikimlerini ve yaşadıklarını anlatan Hasan Yıldız “Başarı ve mutluluğun altında iş ve aile ahlakı yatıyor ” dedi. 

“Ben zamanımı iyi değerlendirmeseydim şuan burada olamazdım” diyen Yıldız, öğrencilere bir saniye bile kaybedecek vakitlerinin olmadığını hatırlatarak her gün kendilerini geliştirerek yenilemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. 

Başarıyı yakalamak isteyen insanın kişilerle değil işiyle uğraşması gerektiğini ifade eden Yıldız, iş hayatında başarılı olabilmek için asla ego sahibi olunmaması gerektiğini belirterek “Büyüdükçe küçülün, asla ego sahibi olmayın” dedi.

Öğrencilere katılım belgesi de verilen program, ödüllü yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız’a Genç İletişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Özdemir’in hediye ve plaket vermesi ile son buldu.