Güncel Çökeller ve Çökelme Ortamları Üniversitemizde Anlatıldı

Öğrencilerinin mezun olmadan önce sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak, bilgi dağarcığını her geçen gün zenginleştirmeyi hedefleyen üniversitemizde, öğrenci etkinlikleri hızla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında 21 Aralık 2015 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Coğrafya Topluluğu tarafından bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karabıyıkoğlu katıldı.

“Güncel Çökeller ve Çökelme Ortamları” hakkında bilgiler aktaran Karabıyıkoğlu, günümüz geçmişin anahtarı, geçmiş ise geleceğin belirteci olması sebebiyle güncel çökellerin çalışılarak geçmişin anlaşılması, güncel ve geçmişin çalışılmasından elde edilecek verilerle de gelecekte neler olabileceğinin öngörülmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Karabıyıkoğlu konuşmasında toprak ve toprak oluşumu, ayrışmış kayaç ölçütü, çökellerin sınıflandırılması, çökellerin karakteristik özellikleri, deltaların oluşumları hakkında da bilgiler verdi.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı program, Doç. Dr. Mustafa Karabıyıkoğlu’na Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Tuncel tarafından çiçek ve plaket verilmesi ile sona erdi.