Öğrencilerimiz Finansal Gelecek Konusunda Bilinçlendirildi

Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen üniversitemizde, öğrencilerimizi finansal fırsatlar ve bilgi kaynaklarından faydalanma konusunda bilgilendirmek amacıyla “Paramı Yönetebiliyorum” ve “Finansal Okuryazarlık” konulu bir konferans düzenlendi.  Genç Yöneticiler Topluluğu tarafından 11 Aralık 2015 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Ulusal Gençlik Parlamentosu Habitat ve Gönüllülük Üzerine Yürüme Kurulu Üyesi Bartu Gündoğdu ve Habitat Eğitmeni Fatih Görünü katıldı.

Bartu Gündoğdu, kaliteli bir demokrasinin oluşmasında yerelden ulusala hızlı bilgi akışının önemli olduğunu belirttiği konuşmasında gençlerin bir sivil toplum örgütünde görev almaları tavsiyesinde bulundu. 

Sağlıklı finansal bir gelecek oluşturabilmek için çeşitli bilgiler aktaran Fatih Görünü ise para yönetimi, kredi kullanımı, bütçe yapılması, borçlanma, birikimlerin değerlendirilmesi, harcamaların kontrolü konularında da bilgiler verdi. Program sonunda tüm öğrencilere katılım belgesi verildi.