“Diriliş Ertuğrul” Dizisinin Yapımcısı Üniversitemizde  

Öğrencilerimizin akademik becerileriyle birlikte kişisel gelişimlerine de katkıda bulunmak üzere her türlü imkânı sunan üniversitemiz, sosyal ve kültürel etkinliklerin kalitesini ve miktarını artırmak için öğrenci topluluklarının faaliyetlerine destek vermeye devam ediyor. Üniversitemiz Özgün Düşünce Topluluğu bu destekten güç alarak üniversitemiz öğrencilerini 10 Aralık 2015 tarihinde “İnsanın Sırrı” adlı konferans ile “Diriliş Ertuğrul” dizisinin yapımcısı Op. Dr. Kemal Tekden ile buluşturdu.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt, öğretim elemanlarımız ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Konuşmasında her insanın ayrı bir görüntüde özel yaratıldığına dikkat çeken Op. Dr. Kemal Tekden,  bunun tesadüf olamayacağını belirterek kendimizi asla küçük görmememiz gerektiğini söyledi. “Varoluşu sorgulayan tek varlık olarak hedeflerimiz çok büyük olmalı ve ideallerimize ulaşırken kaybolmamak için gerekli olan yol gösterici tabelalarımızı gönüllerimize koymalıyız” diyen Tekden, herkesin kendi rolünü oynaması gerektiğini ifade ederek dinleyicilere başkasının rolünü oynamaya çalışmamaları tavsiyesinde bulundu.

Program, Op. Dr. Kemal Tekden’in öğrencilerden gelen soruları cevaplanmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt’un Tekden’e çiçek vermesi ile sona erdi.