Rektörümüz Kırşehir Vahide-Hüseyin Karahan Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Öğrencilerini Ağırladı

Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmadan fırsat eşitliğinden yararlanan ve haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân vermek üniversitemizin en temel amaçları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne istinaden üniversitemiz Rektörlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu günün anlam ve önemi kapsamında kendisini ziyaret eden Kırşehir Vahide-Hüseyin Karahan Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezinden bir grup öğrenci ile bir araya geldi. Merkez Müdürü Ural Esen eşliğinde 9 Aralık 2015 tarihinde Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette engelli öğrencilerin sorunları ve beklentilerinden bahsedilerek yaşadıkları sorunların çözümlerine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Engelli bireylerimizin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesinin önemine vurgu yapılan ziyaret sırasında Rektör Karakaya, üniversitemizde engelli bireylerin her alandan özgürce ve rahatça yararlanabilmesine yönelik yapılan fiziki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Engelli bireylerle ilgili toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteğinin önemli olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplumsal duyarlılığın ve sorumluluğun artması temennisinde bulunarak Merkez Müdürü Ural Esen ve öğrencilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.